Home » Agrement
, ,

Complexul Turistic si de Agrement Peste Vale – Piatra Neamt

23 September 2009 0 Comentarii

complex-peste-valeComplexul Turistic si de Agrement “Peste Vale” situat la poalele muntelui Cernegura, pe malul drept al Bistritei a fost construit si amenajat cu ajutorul fondurilor europene dar si cu contributia Primariei de la Piatra Neamt. Astfel, s-au modernizat cele doua bazine de inot (un bazin olimpic si unul pentru copii), s-au refacut spatiile verzi, s-au construit spatii de cazare, terenuri de tenis, fotbal, baschet, volei, etc. Totodata, pentru amatorii de sporturi moderne a fost amenajata o zona pentru plimbari pe role si skateboard.

In prezent, complexul pune la dispozitia turistilor toate facilitatile necesare pentru recreere si odihna: terenuri de sport, locuri de joaca pentru copii, bazine de inot, plaja amenajata si camping, sezlonguri si gratare, etc. Acestea sunt doar cateva dintre atractiile de la  strand despre care se poate spune ca este unul dintre cele mai moderne din Romania.

In cadrul complexului turistic si de agrement “Peste Vale” copii au ocazia sa se plimbe calare pe ponei in timp ce parintii fac plaja. Plimbarile pe ponei ii pot pregati pe copiii cu varste cuprinse intre trei si sapte ani pentru Scoala de Echitatie, care functioneaza la Baza hipica Col Virgil Barbuceanu din Piatra Neamt situata langa strand. Tot in cadrul complexului de la Strand s-a deschis Scoala de Mestesuguri care ofera cursuri gratuite atat copiilor cat si adultilor care vor sa invete mestesuguri traditionale.

In vara anului 2009, municipalitatea a mai amenajat in cadrul complexului o zona mai exclusivista, zona Vip, care ofera intimidate turistilor, dotata cu doua bazine de inot si cu un bar.

Alaturi de telegondola, Complexul Turistic si de Agrement “Peste Vale” se bucura de prezenta a mii de turisti din judetele vecine, si nu numai, care vin sa faca o baie in apa curata din bazine si sa respire aerul proaspat de munte.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.