Home » Agrement
, ,

Statiunea Negulesti – Judetul Neamt

23 September 2009 2 Comentarii

statiunea-negulestiStatiuneaNegulesti este situata intr-o zona cu dealuri si coline impadurite de la poalele Carpatilor Rasariteni, la confluenta muntilor Gosmanului cu depresiunea Cracau- Bistrita. Aflata pe teritoriul comunei Piatra Soimului, la 10 km de orasul Roznov si 25 de km de municipiul Piatra Neamt, statiunea Negulesti dispune de ape minerale  care din punctul de vedere al calitatilor terapeutice sunt pe locul doi in Europa, dupa cele din Karlovy Vary.

Statiunea Negulesti a fost infiintata in anul 1874, iar din anul 1935 a fost reamenajata cu o baza de tratament. Aceasta a functionat pana in anul 1962 cand a fost desfintata din lipsa dotarilor corespunzatoare. Din anul 1978 s-au facut demersuri pentru valorificarea apelor de la Negulesti si abia in anul 1986 s-au inceput lucrarile pentru construirea statiunii si a bazei de tratament. Pana in vara anului 1992, statiunea a functionat doar ca hotel de cazare fara baza de tratament.

Proiectul pentru dezvoltarea Statiunii Negulesti faza a II a a fost demarat in anul 1993 si a continuat pana in anul 1996, cand din lipsa fondurilor necesare nu s-au mai terminat lucrarile de punere in functiune a statiunii. De atunci si pana in prezent Statiunea balneo-climaterica de la Negulesti se afla intr-o stare de conservare.

Consilierii judeteni intentioneaza sa repuna in functiune Statiunea Negulesti motiv pentru care cauta cele mai bune solutii ca aceasta sa revina in circuitul turistic al judetului si al tarii.

Statiunea Negulesti: poze

Romania Turism - Statiunea Negulesti Romania Turism - Statiunea Negulesti Romania Turism - Statiunea Negulesti Romania Turism - Statiunea Negulesti Romania Turism - Statiunea Negulesti
Romania Turism - Statiunea Negulesti Romania Turism - Statiunea Negulesti

Click pentru a vedea toate albumele foto

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • ALINA a spus:

    venim si noi in octombrie anul acesta am mai fost si a fost fff frumos multa liniste pacat ca statiunea nu este deschisa

  • nicusor a spus:

    buna ziua, m-ar interesa pentru tratament cum se poate proceda, daca se poate face tratament si cam cat ar costa 10 zile ….
    va multumesc si sper sa ne vedem curand… sunt din bucuresti

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.