Home » Agrement
, , ,

Statiunea Durau – Judetul Neamt

24 September 2009 2 Comentarii

statiunea-durau-neamtStatiunea Durau este situata in comuna Ceahlau, la 9 km de lacul de acumulare Izvorul Muntelui de pe raul Bistriţa, la 60 km (pe drumul axial Izvorul Muntelui – Durau) sau 88 km (pe la Piatra Teiului) de municipiul Piatra Neamt, intr-o poiana insorita pe versantul de N – V al Muntilor Ceahlau (Carpatii Orientali), la o altitudine de 820 m.

Urmand drumul de la Bicaz la viaductul de la Poiana Teiului, unde poti admira in apa o stanca solitara inalta de 20 m, ajungand apoi in comuna Ceahlau, unde te intampina Ruinele de la Palatul Cnejilor restaurate de catre Cantacuzino, ai sa descoperi Statiunea Durau in toata splendoarea ei.

Datorita linistei si aerului curat de munte, Statiunea Durau, reprezinta un loc de odihna si relaxare pentru turisti. Statiunea mai este recomandata si pentru practicarea sporturilor de iarna pe partia amenajata dar si pentru tratament (nevroze astenice, stari de slabiciune, anemia, refacere dupa eforturi psihice sau intelectuale etc.)

Asezata la poalele padurilor de brazi, inconjurata de superbe privelisti montane, Statiunea Durau dispune de multe posibilitatii de cazare, atat pentru sezonul de iarna cat si pentru celelalte sezoane, oferind turistilor conditii pentru un concediu de vis. In ultimii ani, din ce in ce mai multi turisti au vizitat aceasta statiune, ea fiind cea mai frecventa baza de plecare pentru trasee in Masivul Ceahlau.

Imagini Statiunea Durau

Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt
Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt Statiunea Durau - Judetul Neamt

Click pentru a vedea toate albumele foto

Traseele montane de pe Masivul Ceahlau, recent reamenajate,  reprezinta cel mai mare punct de atractie turistica din aceasta zona. Se pot face drumetii pana la Varful Ocolasul Mare (1907) si Varful Toaca(1900 m), la Cascada Duruitoarea,Cabana Fantanele, Cabana Dochia si la Manastirea de pe Muntele Ceahlau, construita in anul 1993 pe un platou de stanca, fiind singurul asezamant monahal din Romania situat la o asemenea altitudine.

În Statiunea Durau se afla si Manastirea Durau construita in anul 1835 care este impodobita cu pictura in ceara, in tehnica encaustica, realizata de catre Nicolae Tonitza si ucenicii sai, in anul 1935.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • admin (autor) a spus:

    @lucian: am corectat distanta in functie de ruta aleasa

  • lucian a spus:

    distantza de la durau la piatra neamt nu e de 35 km. e aproape de 3 ori mai mult.

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.