Home » Agrement
,

Complexul de agrement Parcul Cozla Piatra Neamt

23 September 2009 0 Comentarii

trasee-parcul-cozla-piatra-neamtComplexul de agrement este amenajat pe muntele Cozla in partea de nord a orasului Piatra Neamt. Accesul se face fie pe jos pornind din strada Stefan cel Mare pe o sosea pietruita, fie cu telegondola care pleaca din statia de la Gara sau iarna cu instalatia de telescaun care pleaca din statia de la Darmanesti.

Parcul Cozla este amenajat in terase succesive pe care se afla restaurantele “Colibele Haiducilor” si “Cercul Gospodinelor”. La baza parcului este amenajata si o mica gradina zoologica, o adevarata delectare pentru vizitatori, care cuprinde specii din fauna locala (ursi, lupi, caprioare, vulpi, pasari, etc.). Din mai multe locuri de pe drumul de urcare spre varf se pot admira cartierele orasului si valea Bistritei in toata splendoarea lor.

Pe varful dealului Cozla, altadata o poiana foarte mare si plina de flori si ierburi de munte, se gasesc acum statia de sosire a telegondolei, partia de sanius, punctul de plecare al partiei de schi si statia de sosire a instalatiei de telescaun cu ajutorul careia schiorii pot ajunge in varful dealului Cozla. In ultimii ani, municipalitatea pietreana face eforturi pentru finalizarea constructiilor de aici si amenajarea corespunzatoare a acestui complex. Totodata, investitiile mai cuprind si realizarea instalatiilor de zapada artificiala si de iluminat, a instalatiilor auxiliare de intretinere si exploatare, dar si constructia unui restaurant  rotator.

Pentru iubitorii de drumetii de pe dealul Cozla pornesc cele mai atragatoare trasee, care ne poarta pe poteci umbrite de bolta brazilor inalti. Astfel, putem aminti traseul care duce spre Darmanesti, altul spre Carloman sau celalalt care duce spre o ciudata creatie a naturii denumita popular “La trei caldari” unde putem observa trei scobituri rotunde in peretele de piatra.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.