Home » Muzee, Obiective turistice
, , , ,

Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt

24 September 2009 0 Comentarii

muzeul-istorie-piatra-neamt Muzeul de Istorie si Arheologie din Piatra Neamt este situat pe str. Mihai Eminescu nr. 10, loc. Piatra Neamt, jud. Neamt, cod postal 610029. Vezi si alte muzee de istorie din judetul Neamt.

Tel: 0233218108, 0233218270

Fax: 0233217496

E-mail: [email protected]

Infiintat: in anul 1934 de catre Constantin Matasa

Categorie: Muzeu de Istorie si Arheologie

Program vizitare muzeu:
zilnic: 9-17 (octombrie – martie)
10-18 (aprilie – septembrie)
Luni: inchis.

Scurta descriere a Muzeului de Istorie si Arhelogie din Piatra Neamt

Muzeul de Istorie din Piatra Neamt a fost infiintat in anul 1934 de catre preotul Constantin Matasa (1878-1971) si a fost primul muzeu exclusiv arheologic din Moldova. Initial, acesta a functionat in cladirea Casei Nationale Regina Maria, apoi in localul Scolii nr 1 din Piatra Neamt, iar din anul 1980 ocupa actuala cladire care este declarata monument de arhitectura (1912-1913).

Constantin Matasa alaturi de colaboratori ca Radu şi Ecaterina Vulpe, Vladimir şi Hortensia Dumitrescu, Silvia Marinescu-Bilcu, Alexandru Vulpe, etc, a reusit sa creeze la Piatra Neamt cea mai mare colectie de arta neo-eneolitica din sud-estul Europei, aducand o contributie substantiala la cunoaşterea Culturii Cucuteni, dar şi la cercetarea altor epoci istorice.
Album Foto
Click pentru a vedea versiunea mare a imaginilor

Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt
Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt
Muzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt

Click pentru a vedea toate albumele foto

Expozitia permanenta din cadrul muzeului de istorie din Piatra Neamt formata din bunuri culturale clasate in Tezaurul patrimoniului cultural national, prezinta evoluţia comunitatilor umane de pe aceste meleaguri incepand cu paleoliticul superior si pana in epoca contemporana.

Printre piesele cu valoare exceptionala care pot vazute in Muzeul de Istorie din Piatra Neamt putem enumera: Soborul Zeitelor, Hora de la Frumusica, Ganditorul de la Tarpesti, Vasul cu colonete descoperit la Izvoare – Piatra –Neamt, Tezaurul de vase din aur de la Radeni, Tezaurul de vase de argint de la Muscelul de Sus.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.