Home » Festivalul fructelor de pădure, Festivaluri organizate de Consiliul Județean Neamț, Promovare Turistică
, , ,

Festivalul “Fructelor de Padure” – editia 2008

7 November 2009 0 Comentarii

festivalul-fructelor-de-padure-2008Prima ediţie a Festivalului Fructelor de Pădure a avut loc între 3 şi 5 octombrie 2008 la Piatra-Neamţ, fiind organizat de către Consiliul Judeţean Neamţ, Camera de Comert şi Industrie Neamţ, ANTREC ­ Filiala Neamţ şi Direcţia Silvică Neamţ; sponsorii au fost SILVA FRUCT – nectaruri naturale, Poiana Negri şi PLANTAVOREL Piatra Neamţ.

Deschiderea oficială a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Neamţ, în cadrul unui simpozion tematic. Cu această ocazie au fost susţinute o serie de lucrări ştiinţifice care prezentau efectele benefice ale fructelor de pădure şi importanţa menţinerii unui mediu curat, favorabil dezvoltării acestora. Aceste teme au fost susţinute de:

  • Dr. ing. Costache RUSU – „Fructele de pădure – mai mult decât un produs accesoriu al pădurii”;
  • Dr. ing. Carmen ŢEBRENCU – „Fructele de pădure între aliment şi medicament”;
  • Ing. Gabriel HANGANU – „Silvafruct – prezentare, calităţi”;
  • Ing. Marius Eduard CAIA – „Silvafruct – unicul produs din fructe de pădure certificat BIO”;
  • Dr. în ştiinţe economice d-na Susana GEANGALĂU – „Ecologie – economie în contextul dezvoltării durabile”.

Fructele de pădure au constituit “tema culinară” a festivalului, fiind prezentată sub diverse forme, de la siropuri şi nectaruri din fructe de pădure la gemuri, dulceţuri, şerbeturi,  ceaiuri, medicamente din fructe de pădure şi cosmetice naturale.

Numeroase pensiuni au participat cu standuri de prezentare a ofertei agroturistice şi produse diversificate din fructe de pădure sau cu specific tradiţional. Acestor pensiuni li s-au acordat premii şi diplome de participare.

S-au organizat şi concursuri pentru cel mai frumos stand, cel mai original produs, cel mai gustos produs, dar şi un consurs de desene pentru copii. Au răsunat şi concerte de muzică populară susţinute de Ansablul de copii „Voinicelul” din Vaslui.

Din acest gen de evenimente dorim să realizăm un brand, care să ajute la dezvoltarea şi promovarea turismului de pe aceste plaiuri binecuvîntate de Dumnezeu. Acest festival este un început pentru promovarea turismului nemţean, este o şansă unică care trebuie valorificată la maxim” a declarat presedintele Consiliului Judetean Neamt, Vasile Pruteanu.

Acest festival se va desfăşura an de an, dorindu-se instaurarea unei tradiţii şi reprezentând un prilej pentru ca gastronomia locală specifică acestei zone de munte să fie pusă în valoare.

Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008
Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008 Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008
Romania Turism - Festivalul Fructelor de Padure 2008
Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.