Home » Legendele Ceahlăului, Parcul Național Ceahlău
,

Legenda Stanilelor din Ceahlau

23 November 2009 0 Comentarii

legenda-stanilelorDaca urci pe Ceahlau urmand traseul marcat cu banda albastra care pleaca de la Comuna Bicazu Ardelean – Curmatura Stanilelor – Jgheabul lui Voda pana la Cabana Dochia vei intalni, dupa ce treci de Curmatura Stanile, o poteca care urca usor prin padure si ajunge in poiana Stanilelor Mici. De aici se deschide o priveliste impresionanta si unica spre abrupturile din sud.

Ca si celelalte stanci ale Ceahlaului, stancile lui Stanila duc si ele mai departe legenda lor. Localnicii povestesc despre un cioban sarac care, in timpuri stravechi, a poposit pe aceste meleaguri impreuna cu oile lui. Chipes si trufas la port, acesta auzise ca aici se gasesc cele mai bogate pasuni in verdeata din intreaga Moldova, dar si cel mai bland soare lasat de Dumnezeu pe pamant. Intr-o zi, cand Stanila era cu oile la pascut in creierul muntilor se intalni cu Maria, fata celui mai bogat baci de prin acele parti. Aceasta era o pastorita tare frumoasa de care Stanila s-a indragostit pe loc. Pentru ca Stanila era un cioban sarac si nu avea multe oi, Maria nu a vrut sa mai auda de el, cu toate ca el avea o inima de aur. De suparare, bietul Stanila a cautat cele mai inalte stanci din acele locuri si s-a aruncat de pe ele. De atunci, stancile acelea au fost botezate cu numele lui.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.