Home » Alte Articole, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Trasee în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Dantela de gheata in Cheile Bicazului

2 February 2010 0 Comentarii

dantela-de-gheata-in-cheile-bicazuluiEste iarna, iar o plimbare din Piatra Neamt prin Cheile Bicazului pana la Lacul Rosu este o ocazie ce nu trebuie ratata. Cheile Bicazului reprezinta in fiecare anotimp o provocare a miracolelor pe care le face natura.  Desi ai impresia ca daca ai vizitat aceste stanci odata deja le cunosti, realitatea iti va demonstra ca te inseli. Frumusetea acestor locuri te uimeste intotdeauna prin spectacolul pe care natura ti-l ofera la fiecare pas.

Drumul din Piatra Neamt spre Cheile Bicazului este asemenea unui album in care poti admira peisajele fascinante pe care iarna le-a creat. Mantia alba si stralucitoare care imbraca padurile, covoarele albe si moi care acopera pamantul, alaturi de satele pitoresti de munte in care stau pitite sub zapada casele cu hogeaguri fumegande, te insotesc pana la intrarea in colosii de piatra care formeaza Cheile Bicazului. Aici, totul devine un taram de poveste in care timpul pare ca sta pe loc. Doar vantul care zboara prin copacii de zahar lasand in urma lui pulberi albe si  vuietul navalnic al apei care isi face acum loc printre malurile inghetate formand pe alocuri flori albe si turturi de ghiata, reusesc sa te trezeasca la realitate.

Cu cat inaintezi descoperi ca inima de gheata a anotimpului iarna pare sa-si fi gasit odihna pe imensele stanci din Cheile Bicazului. Asemenea unei dantele, incredibilele forme de ghiata imbraca masivii de piatra in forme si nuante din ce in ce mai ciudate. Pe alocuri, in ghiata ca oglinda, soarele isi reflecta razele incercand parca sa o aduca la viata. Privelistea te captiveaza si drumul devine din ce in ce mai interesant.  Ajunsi la Lacul Rosu am descoperit ca lacul este inghetat si doar cioatele copacilor care strapung marea intindere de zapada iti amintesc de locul unde vara poti sa faci o plimbare cu barca.

Timpul a trecut pe nesimtite in Cheile Bicazului, iar orele petrecute in frig admirand iarna in chei abia daca am realizat  cand au trecut. Doar frigul care ne-a “intrat” in oase ne-a determinat sa ne urcam in masina si ne intoarcem in Piatra Neamt la o cana de vin fiert si la o vorba despre ce-am vazut.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.