Home » Agrement, Alte Articole, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, Parcuri și rezervații, Trasee montane
, , ,

Iarna in Cheile Sugaului

3 February 2010 0 Comentarii

iarna-in-cheile-sugauluiOdata acoperita de zapada, rezervatia Cheile Sugaului este destinatia ideala pentru o drumetie inedita in mijlocul naturii salbatice. Traseul se adreseaza tuturor iubitorilor de munte, dar mai ales celor care fug de agitatia cotidiana si cauta armonia in linistea naturii.

Situata la intrarea in Cheile Bicazului, in partea superioara a satului Bicaz Chei, aria protejata Cheile Sugaului se prezinta sub forma unui canion cu o lungime de 350 de m pe care se afla un sir de cascade. Doar iarna, gerul si zapada, transforma aceste cascade alaturi de intreaga zona intr-o oaza de relaxare in care isi dau mana peisajele minunate, cu sloiuri de gheata izvorate din stanci si cu paraul inghetat si spart pe alocuri de vuietul apei. Veti avea parte de cea mai frumoasa drumetie intr-una din cele mai valoroase rezervatii carstice din Romania: Cheile Sugaului.

Daca va aventurati sa descoperiti frumusetea iernii in rezervatia Cheile Sugaului, traseul pana la cabana Ecolog este amenajat cu scari si balustrade si poate fi parcurs in siguranta cu echipare minima. Daca doriti sa admirati cascadele inghetate aveti nevoie de echipement montan pentru a putea inainta in interiorul canionului. Indiferent de cat de mult puteti parcurge din traseu formele salbatice de gheta  a acestor locuri merita orice efort.

Poze Cheile Sugaului Iarna

Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna
Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna Cheile Sugaului Iarna
Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.