Home » Muzee, Obiective turistice

Viziteaza Muzeele de Istorie din Neamt

6 October 2010 0 Comentarii

viziteaza-muzee-istorie-neamtDe ce sa vizitezi muzeele de istorie din judetul Neamt? Pentru ca aici, pe aceste locuri originile primilor oameni se pierd in negura timpurilor. Pentru ca aici, in Tinutul Neamtului Stefan cel Mare a construit manastiri, Cetatea Neamtului si a luptat pentru libertate. Pentru ca aici au fost descoperite urmele civilizatiei Cucuteni. Pentru ca aici cele trei cetati dacice datand din perioada sec I i.e.n. – sec I e.n. care au fost identificate cu vechea localitate Petrodava, mentionata in scrierile lui Ptolemeu si descoperite in judet atesta vechimea si dezvoltarea istorica a acestui tinut.

Iar marturii despre toate acestea poti sa vezi numai in muzeele din Judetul Neamt. Viziteaza aceste locatii si fa o calatorie imaginara in trecutul primilor oameni din aceste locuri, fii martorul creatiilor artistice si imbogateste-ti cunostintele in muzeele din judetul Neamt.

viziteaza-muzeul-de-istorie-targu-neamtMuzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt – expozitia muzeului prezinta o sinteza a bogatiei istoriei medievale a orasului Targu Neamt dar si a mestesugurilor traditionale din Depresiunea Neamt, pornind de la tors si tesut pana la prelucrarea produselor agricole, a lemnului, a metalelor si a ceramicii. Expozitia acestui muzeu de istorie mai cuprinde intr-un pavilion special amenajat din curtea complexului o serie de instalatii taranesti de prelucrare a fructelor si semintelor, lemnului, lanii, etc.

viziteaza-muzeul-de-istorie-bicazMuzeul de Istorie si Etnografie Bicaz – acest muzeu a fost infiintat in anul 1958 si este destinat istoriei monografice a Vaii Bistritei. Expozitia permanenta a muzeului este structurata pe trei spatii distincte care ilustreaza istoria monografica a Vaii Bistritei, dar si cele 102 picturi donate orasului de pictorita Iulia Halaucesu.

.

viziteaza-muzeul-de-istorie-piatra-neamtMuzeul de Istorie si Arheologie Piatra Neamt – a fost infiintat in anul 1934 de catre preotul Constantin Matasa. Expozitia permanenta din cadrul acestui muzeu de istorie formata din bunuri culturale clasate in Tezaurul patrimoniului cultural national, prezinta evolutia comunitatilor umane de pe aceste meleaguri incepand cu paleoliticul superior si pana in epoca contemporana.

viziteaza-muzeul-cucuteni-piatra-neamtMuzeul de Arta Eneolitica Cucuteni Piatra Neamt – a fost inaugurat in vara anului 2005 si este primul muzeu Cucuteni din Romania. Acest muzeu functioneaza intr-o cladire proprie situata vis-a-vis de Complexul Arhitectural Curtea Domneasca din Piatra Neamt si are expuse in jur de 300 de piese din Cadrul Culturilor Precucuteni si Cucuteni, incluse in categoria „tezaur“ a patrimoniului cultural national.

viziteaza-muzeul-de-istorie-romanMuzeul de Istorie Roman – a fost infiintat in anul 1957. Expozitia permanenta a muzeului este organizata in 15 sali avand un spatiu de peste 700 mp si  cuprinde un numar impresionant de obiecte, incepand cu epoca pietrei cioplite si pana la primul razboi mondial. Totodata, expozitia ilustreaza si o portiune din cursul mijlociu al Siretului, corespunzatoare fostului judet Roman.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.