Home » Agrement, Alte Articole
, , ,

Peisaje de Toamna in Cheile Bicazului

5 November 2010 0 Comentarii

peisaje-toamna-cheile-bicazuluiA venit toamna iar coloritul pestrit al naturii formeaza peisaje de toamna splendide care ne imbie la drum mai mult ca niciodata. Este nevoie de o mica evadare din cotidian pentru a simti cu adevarat magia si farmecul acestui anotimp.  Pentru aceasta, va recomandam cu mare caldura sa faceti o excursie intr-una dintre cele mai frumoase zone ale Romaniei: Cheile Bicazului.

Situate in Carpatii Orientali si facand legatura intre Moldova si Transilvania, Cheile Bicazului sunt capodopera raului Bicaz si a afluentilor sai care au creat de-a lungul timpului un canion in munti, formand  pereti stancosi ce adapostesc pesteri si avene spectaculoase. Drumul in serpentine care traverseaza Cheile Bicazului pleaca din satul Bicazul Ardelean si se termina la intrarea in statiunea Lacul Rosu, fiind strabatut  de  formatiuni stancoase impresionante , cum ar fi: Piatra Altarului – 1120 m, Piatra Pintestilor – 847 m, Piatra Arsitei – 835 m, Piatra Surducului, Poarta de Piatra si Politele Bardosului.

Peisaje de Toamna in Cheile Bicazului, judetul Neamt

Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului Cheile Bicazului
Cheile Bicazului Cheile Bicazului

Acum, adevaratele atractii ale acestui monument al naturii sunt peretii de calcar printre care se strecoara drumul si impresionantele peisaje de toamna care au pus stapanire pe intreaga zona. Apa curge zgomotoasa printre stanci, iar copacii isi scutura frunzele obosite una cate una formand  covorul aramiu specific acestui anotimp. Si in acest an frumusetea unica din Cheile Bicazului ne face sa ne simtim infimi in fata maretiei naturii.

Odata ajunsi in Cheile Bicazului nu trebuie sa plecati fara sa faceti o plimbare in catunul Bicajel, un catun pitoresc  de munte unde casele sunt adevarate bijuterii traditionale construite dupa arhitectura specifica satelor de munte. Aici, privelistea este asemenea unui tablou in care pictorul incearca sa surprinda totul in compozitie, de la soarele cald si bland al toamnei, pajistile pline de banduse mov pe care pasc linistite animalele, pana la copacii multicolori si casutele din lemn acoperite cu sindrila.

O excursie in Cheile Bicazului reprezinta ocazia perfecta pentru a va bucura de frumusetea  tomnatica a acestor locuri care abia asteapta sa fie vizitate, cu peisaje spectaculoase si relaxare cat cuprinde, departe de orice grija. In zona Bicajel sunt numeroase pensiuni deosebit de frumoase construite din lemn si piatra, moderne sau traditionale ce ofera turistilor cazare si o diversitate de mancaruri traditionale.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.