Home » Alte Articole, Circuite turistice
, ,

Viziteaza manastirile din Neamt iarna

11 January 2011 0 Comentarii

manastiri-neamt-in-timpul-ierniiO calatorie prin tinutul minunat si sfant al manastirilor din Neamt este intotdeauna irezistibila, dar mai ales iarna cand totul pare a fi desprins dintr-o lume de basm.  Acea iarna ca-n povesti pe care fiecare din noi o cunoaste din versurile nemuritoare ale poetilor, o vom regasi la fel de frumoasa si nemuritoare in aceste locuri binecuvantate de Dumnezeu.

Amplasate intr-un cadru natural deosebit de pitoresc si ingrijite cu multa dragoste de maicute si calugari, manastirile ortodoxe din Neamt sunt adevarate comori culturale si spirituale pe care merita sa le treci pragul.

Pozitionarea pe Google Maps

Manastirile Agapia, Varatec, Secu si Sihastria, toate situate in Parcul Natural Vanatori, te intampina in fiecare  iarna cu o atmosfera de liniste, de pace sufleteasca si de comuniune cu Dumnezeu. Este locul ideal unde poti sa te cazezi la manastiri, sa admiri natura si sa faci drumetii in Parcul Natural Vanatori.

Ulitele inzapezite care se strecoara prin satele de maicute de la Agapia si Varatec, casutele traditionale incarcate de zapada si pomii acoperiti de omat te vor cuceri cu farmecul lor. Uitati de grijile de zi cu zi intr-o plimbare pe aceste ulite unde timpul pare incremenit. Zapada a pus stapanire pe intreg tinutul – acum totul este alb si inghetat si doar fumul care iese necontenit din hornurile caselor tulbura acest tablou al naturii de o frumusete solemna.

Manastiri din Neamt iarna

Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna
Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna
Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna Manastiri Neamt iarna

Daca te opresti pe drumul ce duce la manastirile Secu si Sihastria vei avea ocazia sa faci poze cu apele involburate ale paraului Secu: zapada, micile podeturi de gheata, apa, toate ofera compozitii de iarna unice. Bulgarii de zapada adunati pe malurile raului, copacii incarcati de zapada si gheata formeaza acest peisaj feeric de iarna. Daca vizitati aceste manastiri din Neamt in mijlocul iernii nu uitati sa luati cu voi si aparatul foto pentru ca amintirile imortalizate vor impresiona cu siguranta.

Nicaieri nu este mai frumoasa iarna decat la munte. De aceea o plimbare iarna la munte reprezinta  o experienta de neuitat, o sansa de a uita de problemele zilnice, intr-un peisaj hibernal linistit si de o frumusete rapitoare.  La manastirile din Neamt, ai ocazia sa admiri aceasta frumusete. Viziteaza aceste locatii, cazeaza-te, fa drumetii in Parcul Natural Vanatori si experimenteaza o vacanta diferita: o escapada spirituala!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.