Home » Agrement, Alte Articole
,

Lebede la Piatra Neamţ şi pe lacurile protejate din Neamţ

20 January 2011 0 Comentarii

lebede-la-piatra-neamtIn ultimii ani, lacurile Pangaraţi, Vaduri şi Bâtca Doamnei din judeţul Neamţ prin condiţiile favorabile de hrană şi adăpost pe care le oferă, au devenit areale de iernat pentru păsările de apă. Aceste lacuri sunt situate pe cursul mijlociu al râului Bistriţa şi reprezintă o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toată zona estică din continentul European.

Pe cele trei lacuri din Neamţ şi-au stabilit cartier de iernare următoarele specii de păsări de apă: lebăda de vară, raţa mare, raţa sunătoare, corcodel mic, corcodel cu gât negru, corcodel cu gât roşu, ferestraş mare, ferestraş moţat, ferestraş mic, raţă sunătoare şi raţă moţată. În scopul cunoaşterii şi protejării lor s-au demarat mai multe proiecte la nivel judeţean de conservare a zonei.

Locaţiile unde pot fi văzute lebdele in judetul Neamţ

Păsările de apă care poposesc în Neamţ sunt din ce în ce mai numeroase şi ne încântă cu frumuseţea lor. Cele mai multe exemplare sunt cele de raţe sălbatice, insă cele mai frumoase dar mai putine ca numar sunt graţioasele lebede albe.  De curând, aceste lebede au deventi în Piatra Neamţ atracţia trecătorilor, care fermecaţi de frumuseţea lor nu vor să plece mai departe fără a le face o fotografie. Grandioasele lebede albe işi petrec întreaga zi alunecând cu graţie pe luciul apei.

Poze cu lebedele din Piatra Neamţ

Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt
Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt
Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt Lebede in Piatra Neamt
Lebede in Piatra Neamt

Ele pot fi admirate mai de aproape de pe podul care traversează Bistriţa şi leagă oraşul de Complexul de Agrement “Peste Vale”.  Oamenii locului s-au obişnuit cu ele şi le ocrotesc aducându-le zilnic câte ceva de mâncare. Ei sunt foarte mândrii că păsările au ales să se oprească aici şi că le oferă acest spectacol minunat. Frumos ar fi, spun ei, ca lebedele să nu mai plece de pe lacuri şi să rămână la Neamţ şi după ce trece iarna. Poate că tocmai în asta stă frumuseţea lucrurilor: lebedele vin şi stau doar câteva luni pe an devenind astfel o adevărată atracţie turistică a zonei Neamţului.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.