Home » Agrement

Vizitează cei doi pui de zimbri din Parcul Vânători, judeţul Neamţ

26 January 2011 0 Comentarii

zimbri-in-libertate-iarnaParcul Natural „Vânători” din judeţul Neamţ este locul unde se află şi Rezervaţia de Zimbri şi Faună Carpatină “Dragoş Vodă”. Din cele 30 de exemplare de zimbri ocrotite aici, 6 exemplare pot fi vizitate în rezervaţie alături de alte animale specifice faunei din zona moldovei si 24 exemplare se află într-un ţarc de aclimatizare ce se întinde pe aproximativ 180 de hectare din Vânători Neamţ.

In luna ianuarie au venit pe lume doi pui de zimbri, din femele diferite, fapt care este considerat de către specialişti drept o anomalie. Animalele în condiţii de captivitate îşi mai pierd din instincte şi astfel se explică acest eveniment neobişnuit pentru această perioadă. Deoarece au fost născuţi în rezervaţie, conform unei convenţii internaţionale cei doi pui sunt botezaţi cu un nume care conţine ca prefix indicativul ţării. Prin urmare, administraţia parcului a pus numele de Robobi la exemplarul mascul si Roana la  exemplarul femela.

Poze cu zimbri in ţarcul de aclimatizare din Parcul Vânători

Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt
Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt
Zimbri Neamt Zimbri Neamt Zimbri Neamt

Cei doi pui de zimbri au devenit un punct de atractie a parcului din judeţul Neamţ si au din ce in ce mai mulţi vizitatori. Ei pot fi văzuţi doar în prezenţa îngrijitorilor,  în ţarcul de aclimatizare de lângă Administraţia Parcului Natural Vânători, împreună cu celelalte 22 de exemplare de zimbri care trăiesc în condiţii de semi-libertate la Vânători.

Prin proiectul „Imbunătăţirea stadiului de conservare a speciei zimbru în Parcul Natural Vânători Neamţ“ finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională pe o perioadă de 3 ani se încearcă obţinerea unui statut de conservare favorabil pentru specia zimbru în această zonă care să poată asigura existenţa unei populaţii viabile de zimbri.

Astfel, la începerea sezonului de vegetaţie din acest an urmează a fi eliberaţi primul grup de cinci zimbri într-o zonă de pe Valea Cracăului, la cinci kilometri de ultima aşezare umană. Această decizie este o premieră pentru România deoarece în ultimele două secole, nici un zimbru nu a trăit în libertate la noi în ţară.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.