Home » Agrement, Obiective turistice

Frumuseţea şi unicitatea lacurilor din Ţinutul Neamţului

17 July 2011 0 Comentarii

lacuri-judetul-neamtÎn Ţinutul Neamţului se găsesc 5 lacuri de o frumusete ireală, plină de viaţă. Principalele atracţii ale acestor lacuri constau în frumuseţea deosebită peisagistică pe care o oferă şi în varietatea de specii de păsări şi peşti care trăiesc aici. În fiecare an turiştii care vizitează Județul Neamţ poposesc pe malul lacurilor, bucurându-se de pitorescul zonelor, frumuseţea naturală a lacurilor şi de bogăţia faunei.

Lacul Izvorul Muntelui cunoscut şi sub denumirea de Lacul Bicaz este situat la câţiva kilometri în amonte faţă de oraşul Bicaz, pe cursul superior al râului Bistriţa. Lacul de acumulare Izvorul Muntelui este cel mai mare lac artificial amenajat pe râurile interioare din Romania.

În apropierea barajului Bicaz există un port amenajat de unde se pot face mini-croaziere cu vaporaşul pe lac sau se pot închiria bărci, şalupe şi hidro-biciclete. De asemenea, cei pasionați de pescuit vor găsi aici destule locuri special amenajate. Turiştii au posibilitatea să se cazeze pe malul lacului.

Lacul Bâtca Doamnei reprezintă un element important al oraşului Piatra Neamţ deoarece pe lângă scopul de protecţie, el oferă şi privelişti minunate. De aici, poţi admira într-o parte panorama oraşului, iar de cealaltă parte, Muntele Ceahlău în toată splendoarea sa. Lângă lac se află dealul Bâtca Doamnei unde se găsesc şi ruinele Cetăţii Dacice de la Bâtca Doamnei.

Lacul Vaduri este amplasat în judeţul Neamţ, având în amonte localităţile Preluca şi Pângărăcior, iar în aval localitatea Vădurele. Lacul Vaduri reprezintă o verigă importantă în păstrarea biodiversităţii şi a habitatelor naturale pentru toată zona estică a Europei.

Lacul Pângăraţi este situat pe sectorul de vale transversală al Bistriţei având la nord Munţii Stânişoarei şi la sud Munţii Gotmanu. Lacul s-a format pe cursul superior al râului Bistriţa şi este primul lac de baraj amplasat în aval de hidrocentrala Dimitrie Leonida de la Stejaru. Pentru turişti s-au amenajat câteva locuri de popas de unde pot admira numeroasele specii de păsări care trăiesc aici.

Lacul Cuejdel s-a format pe pârâul Cuiejdel şi este cel mai mare lac de baraj natural din România, situat în Munţii Stânişoarei, la o distanţă de 25 km de Piatra Neamţ, pe teritoriul comunei Gârcina. Aşezat în liniştea codrilor de brad într-un peisaj sălbatic, sub aspectul unei păduri înecate, Lacul Cuiejdel s-a format în aceleaşi condiţii ca şi Lacul Roşu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.