Home » Circuite turistice, Parcul Național Ceahlău, Trasee montane, Trasee montane în Masivul Ceahlău

Peisaje de iarnă Durău – Fântânele – Toaca – Dochia

22 December 2011 2 Comentarii

ceahlau-fantanele-iarna-2011Acest traseu din masivul Ceahlău este accesibil în orice anotimp, iar pe timpul iernii turiştii trebuie să poarte echipament montan deoarece sunt porţiuni mai dificile care necesită acest lucru. Cu toate acestea dacă vei face acest traseu iarna vei realiza o călătorie în care poţi trăi sentimetul libertăţii infinite admirând o faţă aparte a imenşilor masivi muntoşi care te încojoară.

Traseul plecă din staţiunea Durău de unde poteca se strecoară prin pădure în serpentine şi se termină în Poiana Fântânele unde este şi Cabana Fântânele. Din poiana unde se află cabana  poţi admira masivul Ceahlău în toată splendoarea sa, vârful Toaca şi Piciorul Crestăturii, un contrafot care coboara de sub Toaca.

De aici poteca urcă abrupt până la cărarea din pădurea de brazi pe care sunt situate câteva puncte de belvedere de unde poţi admira Durăul şi stâncăriile versantului. Iarna decorul este minunat, brazii sunt îmbrăcaţi în haine de zăpadă iar razele soarelui strălucesc în jurul tău formând o atmosferă de basm.

Ceahlau – Fantanele iarna 2011, judetul Neamt

Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011
Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011 Ceahlau - Fantanele iarna 2011

Următoarele locuri de belvedere de pe traseu sunt: “La morminte”, “Curmătura Arşiţei” şi “Căciula Dorobanţului”. Din acest ultim loc ţi se deschide o perspectivă largă spre lacul de acumulare, culmile dimprejur şi o mulţime de turnuri aşezate pe un bloc mare de piatră. Poteca străbate pădurea până la jnepenişul de pe platoul de unde se ridică stânca Panaghia.

Alături de Panaghia poţi admira şi doi colţi de piatră “Acele Panaghiei”, dar şi alte două turnuri îngemânate “Pietrele lui Bălănescu”. Apoi, din traseu se desprinde cărarea ce urcă pe Vf Toaca, de unde poţi admira una din cele mai ample privelişti de pe masivul Ceahlău. Ultima parte a traseului traversează platoul de pe Ceahlău până la Cabana Dochia. Peisajul care te întâmpină iarna pe platou îţi taie respiraţia, iar frumuseţea pe care acest anotimp şi-o aşterne peste tot este de nedescris. Iubitorii drumeţiilor montane sunt aşteptaţi să descopere aceste piesaje şi să facă o călătorie de neiutat iarna pe Ceahlău.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • admin (autor) a spus:

    Pentru mai multe informaţii despre traseele turistice montane din Masivul Ceahlău, vă rugăm să accesaţi pagina de internet a Parcului Naţional Ceahlău pe adresa http://www.ceahlaupark.ro.
    Referitor la întrebarea dumneavoastră legată de traseul Durău – Fântânele – Toaca – Dochia vă invităm să accesaţi următoarea pagină care conţine informaţii tehnice mai precise despre acest traseu:
    http://www.ceahlaupark.ro/portfolio-items/traseul-nr-4/
    Toate cele bune!

  • Sorin Iancu a spus:

    Buna
    In prezentarea d-vs lipsesc cateva aspecte foarte importante:
    -Ce fel de marcaj are traseul
    -Gradul de dificultate
    -Timpul mediu de parcurgere a traseului
    -Distanta
    -Harta topo a traseului
    -Daca pot gasi cazare in caz ca nu au rezervare
    Turistii care sunt straini de zona Ceahlaului nu au de unde sa stie aceste lucruri,avand in vedere ca muntele este cateodata un loc periculos nu ar fi bine ca aceste informatii sa fie cunoscute?

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.