Home » Agrement, Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș

Turism de aventură în Cheile Bicazului

19 April 2012 0 Comentarii

turism-aventura-cheile-bicazuluiCheile Bicazului, datorită mărimii lor impresionante reprezintă o adevarată atracţie turistică cu peisaje spectaculoase şi posibilităţi multiple de agreement. Acestea au fost săpate de apele Bicazului în calcarul jurasic al masivului Hăşmas pe o lungime de 6 kilometri şi o adâncime de aproximativ 300 metri, într-o zonă muntoasă dominată de pereţi verticali de stâncă, vegetaţie montană şi peisaje deosebite.

În Cheile Bicazului există locuri care abia aşteaptă să fie descoperite, peisaje sălbatice şi deosebite ce stau ascunse după pereţii stâncoşi care parcă se întâlnesc în cer. Valea foarte îngustă alături de cascade, stânci izolate, guri de peşteri şi pereţi stâncoşi, formează împreună aceste locuri pitoreşti încărcate de legendă, care ne impresionează prin frumuseţile lor unice. Această faţă necunoscută a acestor locuri poate fi admirată de turiştii dornici de aventură, zona fiind străbătută de o sumedenie de poteci ascunse, pe care se poate ajunge în siguranţă acolo sus.

Turism de aventura pe Cheile Bicazului, judetul Neamt

Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului
Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului Turism de aventura pe Cheile Bicazului

Pentru turiştii iubitori de drumeţii sunt amenajate în scop turistic 18 trasee turistice montane care străbat Cheile Bicazului. Aceştia vor avea parte de experienţe de neuitat după ce vor descoperi în spatele stâncilor care încadreaza drumul national 12 C o altă lume plină de peisaje deosebite, fânării şi oameni simpli ce trăiesc după regului uitate de noi cei „de la oraş”.

Cheile Bicazului ocupă din punct de vedere al escaladei pe stâncă primul loc după numărul traseelor de maximă dificultate şi sunt considerate a treia zonă de alpinism din România după Bucegi şi Piatra Craiului. Cele mai frecventate trasee sunt cele din: Peretele Mariei, Piatra Altarului, Turnu Negru, Peretele Poliţele Bardosului, Peretele Pintenilor, Peretele nordic din Piatra Surducului.

Cei 6 km de drum naţional care străbat Cheile Bicazului pot fi parcursi destul de usor, iar întreaga privelişte este una de excepţie, mai ales ca în zonă se află şi alte atracţii naturale ale României, cum ar fi Lacul Roşu.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.