Home » Agrement, Obiective turistice

Primăvara la Neguleşti

18 April 2012 0 Comentarii

primavara-negulesti-2012Zona de la Neguleşti are cea mai spectaculoasă înfăţişare primăvara când debitul apei creşte iar natura se trezeşte din nou la viaţă oferindu-ne peisaje deosebit de frumoase. Atracţiile zonei pornesc de la băi, sănătate, drumeţie, natură, istorie, cultură şi continuă până la tradiţii şi legende. Toate acestea fac din această zonă un punct de interes turistic.

Cele mai importante obiective turistice din zona Neguleşti sunt:
Staţiunea Neguleşti este situată într-o zonă cu dealuri şi coline împădurite de la poalele Carpaţilor Răsăriteni pe teritoriul comunei Piatra Şoimului şi la 25 km distanţă de municipiul Piatra Neamţ. Înfiinţată în anul 1874, aceasta a trecut prin mai multe etape până a fost dotată, modernizată şi redeschisă turiştilor. Staţiunea Neguleşti este cunoscută pentru calităţile terapeutice ale apelor clorosodice, magnezice şi iodurate care tratează o gamă largă de afecţiuni cronice. În prezent, staţiunea Neguleşti dispune de o capacitate de cazare pentru 118 persoane, în camera de două şi trei locuri sau apartamente cu două sau cinci locuri, iar restaurantul are capacitatea de peste 100 persoane.

Primavara la Negulesti, judetul Neamt

Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti
Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti
Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti Primavara la Negulesti

Din Staţiunea Neguleşti pleacă drumul spre Cascada Duras, o minicascadă superbă care prin feericul ei reprezintă o veritabilă atracţie turistică a zonei. Cascada Duras s-a format la 4,5 km in amonte de staţiune pe cursul superior al pârâului Iapa. Peisajul de aici este deosebit, atât pârâul Iapa cât şi pârâul Calu au creat de-a lungul timpului văi transversale de o frumuseţe aparte dată de alternanţa în defileu a sectoarelor înguste cu cele largi depresionare.

Tot în această zonă a comunei Piatra Şoimului se află şi urmele cetăţii de la Horodiştea fapt care atestă continuitatea de locuire a acestei zone din neolitic şi până în vremea geto-dacilor.
Vă invităm aici să cunoaşteţi aceste locuri deosebite aşezate într-un cadru natural variat, generos şi pitoresc.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.