Home » Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Parcuri și rezervații

Răsărit de vară pe Ceahlău

17 July 2012 0 Comentarii

07-rasaritul-pe-ceahlau-2012Muntele Ceahlăul iese în evidenţă prin izolarea sa în cadrul munţilor înconjurători, printr-o alcătuire geologică variată şi prin diversitatea covorului vegetal. Astfel, Ceahlăul este cea mai interesantă zonă montană din partea centrală a Carpaţilor Răsăriteni iar marele lac de acumulare Izvorul Muntelui, care înconjoară poalele Ceahlăului la nord şi rasărit alături de staţiunea turistică Durău, nu fac decît să întregească faima turistică a masivului.

Accesibil în orice perioadă a anului Ceahlăul este mereu altul în funcţie de anotimp. Vara atrage cei mai mulţi turişti şi nimic nu se compară cu un răsărit văzut de pe platoul Ceahlăului. Turiştii se pot caza pe platou fie la Cabana Dochia sau la mănăstirea de pe Ceahlău, iar pentru cei care iubesc un răsărit de soare la gura cortului pot folosi camparea de lângă cabana Dochia.

Rasarit de vara pe Ceahlau, judetul Neamt

Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau
Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau Rasarit de vara pe Ceahlau

La orele răsăritului, deasupra Ceahlăului se produc jocuri de lumini unice şi inexplicabile, astfel că dincolo de măreţia peisajului, care taie pur şi simplu respiraţia privitorului, Ceahlăul a intrat şi  rămas în istorie datorită misterelor care îl înconjoară. Răsăritul soarelui văzut de pe Ceahlău, care domină zarea de jur-împrejur, este de o măreţie neasemuită, după cum adevărat este că cel mai albastru cer se poate privi numai de pe Ceahlău.

Ceahlăul oferă vizitatorului păduri adânci, jnepenişuri şi pajişti alpine, pante domoale şi abrupturi stâncoase, hornuri, jgheaburi şi brâne, pâraie domoale şi repezi, cascade, vârfuri şi stânci izolate, monumente ale naturii şi rezervaţii naturale, vestigii istorice şi monumente de arhitectură, dar şi dotări turistice integrate în cadrul natural.

Turiştii îndrăgostiţi de frumuseţile naturii sunt atraşi în mod deosebit de acest “monument al naturii” şi vin an de an în număr din ce în ce mai mare să admire natura care a modelat cu deosebită măiestrie chipul acestor stânci.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.