Home » Circuite turistice

Stânca Trei Căldări de pe dealul Cozla Piatra Neamţ

22 November 2012 0 Comentarii

07-trei-caldari-toamna-2012Pădurile de foioase sunt deosebit de frumoase toamna când frunzele au o gamă variată de culori. Pentru cei dornici de o plimbare prin pădure le recomandăm traseul de pe dealul Cozla din Piatra Neamţ care duce până la stânca Trei Căldări declarată monument al naturii. Unice în Carpaţii Orientali cele trei scobituri sferice din stâncă sunt rezultatul acţiunii vântului în urmă cu 20.000 de ani şi se află la 679 de metri altitudine.

Traseul porneşte de la staţia de sosire a telegondolei de pe dealul Cozla şi a fost marcat de curând. Până acolo se poate ajunge fie cu telegondola fie pe drumul care pleacă de lângă Grădina Zoologică şi urcă pe dealul Cozla. Drumul prin pădure pe covorul frunzelor uscate, printre trunchiurile groase şi înalte ale copacilor nu este dificil de parcurs. Sunt doar câteva pante de urcat, iar peisajele spre Valea Bistriţei şi Masivul Ceahlău pot fi admirate doar în două locuri unde a fost tăiată pădurea pentru reţeaua electrică. În aceste locuri se poate face şi un popas deoarece panorama asupra peisajelor din jur este minunată.

Toamna pe Cozla 2012, judetul Neamt

Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012
Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012 Toamna pe Cozla 2012

Plimbarea prin pădure durează aproximativ o oră de mers lejer iar prezenţa stâncilor este semnalată de formele ciudate pe care acestea le au. Cea care iese în evidenţa este stânca Trei Căldări din cauza asemănării cu un craniu cu trei ochi. Cele trei găuri din stâncă mai sunt cunoscute sub denumirea Căldările Urieşilor din cauza apei de ploaie care se adună în ele.

Odata ajuns aici vei fi impresionat de această ciudată creaţie a naturii dar şi de frumuseţea pădurii care o înconjoară.  Traseul este foarte uşor şi accesibil tuturor iubitorilor de drumeţie indiferent de vârstă şi condiţia fizică a acestora. Merită parcurs în orice anotimp al anului dar toamna parcă le întrece în frumuseţe pe toate celelalte prin culorile şi atmosfera pe care o formează în pădure.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.