Home » Evenimente

Hard Enduro Piatra-Neamț

2 July 2014 0 Comentarii

DSC_9801           Hard enduro este o lume aparte, o lume care trăiește riscul extrem,  inducând o doză mare de adrenalină, atât pentru spectatori cât mai ales pentru concurenții care străbat cu motocicletele lor  trasee “imposibile” pe munți cu dealuri, cu râuri, cu păduri, obstacole naturale și artificiale greu de trecut cu pasul, darămite cu motocicleta.

În competiția de la Piatra Neamț, de anul acesta, s-au înscris 140 de sportiv printre care se numără şi britanicul David Knight, deținător a trei titluri de Campion Mondial la enduro clasic și câștigător The Tough One 2014, Paul Bolton, rider din top 10 mondial, sud-africanul Wade Young şi  Emanuel Rogojan.

Competiția s-a desfășurat pe cinci categorii, având în vedere experiența concurenților: EXPERȚI, HOBBY, PROFI, VETERANI, FETE.  La categoria PROFI, primii 20 de piloti clasați au primit puncte în cadrul Cupei Europene de Enduro Extrem. Hard Enduro Piatra Neamt 2014 a avut un fond total de premiere de peste 10.000 de euro, precum şi echipamente şi accesorii enduro în valoare totală de 3500 euro.

Traseele de concurs, marcate de organizatori, diferite atât ca dificultate pentru fiecare clasă în parte cât și pentru fiecare zi de concurs, au străbătut zone sălbatice din Munții Tarcăului și din Muntele Cernegura. Startul concursului Hard Enduro s-a dat pe Muntele Cozla, un loc care oferă nu numai un cadru natural avantajos pentru alcătuirea traseului dar și o perspectivă spectaculoasă asupra municipiului Piatra Neamț și a împrejurimilor. Ca să fie un fel de minivacanță pentru concurenții străini, au fost  patru zile de traseu în pădure.Circuitul a fost special conceput de Patrick Boissy, un francez pasionat de enduro, care locuieşte de 20 de ani în România.

La finalul concursului, topul primilor 5 rideri a fost alcătuit din: Graham Jarvis, Jonny Walker, Alfredo Gomez, Paul Bolton si Martin Volny. Britanicul de la KTM a obținut pentru o perioadă de timp locul întâi în Campionatul European de Enduro Extrem după întrecerea din munții Tarcăului. În clasamentul general al cupei, Jonny Walker este urmat de Graham Jarvis și Alfredo Gomez.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.