Home » Alte evenimente

Muzeul de Stiințele Naturii Piatra Neamț

11 September 2014 0 Comentarii

muzeul de stiinte naturale_resize          Certificatul de naștere al actualului muzeu s-a semnat la 1 septembrie 1960, când a luat fiinţă Secţia de Ştiinţe Naturale, în cadrul Muzeului de Arheologie Piatra-Neamţ, în imobilul donat de Iulian Antonescu, din strada Petru Rareș, nr.26. Însă, abia la 15 noiembrie 1969, după o muncă asiduă de strângere și clasificare a colecțiilor, de organizare a fondului de piese și exponate pe diorame şi biogrupe, are loc deschiderea pentru marele public a expoziţiei permanente a Muzeului de Ştiinţe Naturale din Piatra-Neamţ, Expoziția este o prezentare monografică complexă a întregului teritoriu al județului Neamț din punct de vedere geologic, paleontologic, floristic, faunistic și ecologic. In prezent, muzeul dispune de aproximativ 40.000 de piese din colectiile de faună și un fond de peste 10.000 de coli de ierbar din colecțiile de floră. De asemenea, în muzeu se află și o colecție de pești fosili, din oligocen cu numeroase holotipuri, peste 600 de exemplare fosile, dintre care 31 sunt specii noi, unice în lume, dar și exponate rare din geologia, fauna și flora munților Neamțului, din erele mezozoică și neozoică. Colecția de paleoihtiofaună, reprezentând o sursă importantă de informații la îndemâna cercetătorilor, vorbind despre paleoecologia Paratethysului din timpul Oligocenului, este mândria muzeului de la Piatra Neamț, alăturându-se colecțiilor din muzeele de științe de la Moscova, Brno, Viena, Wroclaw și Paris.

Dacă mai adăugăm că în muzeul de la Piatra Neamț, colecțiile științifice de mineralogie și petrografie, de paleontologie, de botanică și zoologie cuprind peste 45 de mii de exemplare, sperăm că v-am stârnit interesul pentru a-l vizita și a asculta explicațiile ghidului care vă va însoți. Veți afla ce mări au stăpânit cu milioane de ani în urmă peste acest ținut, ce specii de pești trăiau în acele ape, cum s-au ridicat munții și ce fel de animale trăiau pe atunci, și multe, multe altele. Programul de vizitare este de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00; sâmbăta și duminica între orele 10:00 – 16:00 Preţul unui bilet este de 4 ron pentru adulţi, 2 lei pentru studenţi şi elevi, iar taxa de fotografiere este de 10 lei. Broșurile și pliantele sunt gratuite!

Vă așteptăm!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.