Home » Parcuri și rezervații

Lacul Cuejdel

15 October 2014 0 Comentarii

IMG_3017_resize         La numai câțiva kilometri de șoseaua dintre Piatra și Târgu Neamț, după ce treci de satul Gârcina , apoi de Cuejdiu spre Cracăul Negru, cu pasul, printre culorile pădurii de foioase, poți  ajunge la Lacul Cuejdel din undele căruia se văd ieșind ca niște sulițe sute de cioturi de copaci uscați, amintind de Lacu Roșu. Nu de mult, pădurea care era pe aceste meleaguri, a fost acoperită acum de ape. Lacul, care se mai numește Lacul Crucii din cauza formei sale, are o suprafață de circa 150 de hectare și s-a format pe cursul pârâului Cuejdel, în urma unor alunecări de teren care au început în 1978. Fiind unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural, nu numai din țară, dar și din Europa, a fost declarat în 2004 Rezervație naturală.

           Pentru a putea admira această minunăție pe care a creat-o natura în apropierea orașului Piatra Neamț, pentru turiștii care vizitează aceste locuri superbe, au fost amplasate foișoare tip observator – din lemn care se află la câte un colț al lacului. În oglinda de argint a lacului, copacii de pe maluri, arini, mesteceni, fagi, gorun, brazi dimpreună cu cerul însuși își privesc chipurile colorate de anotimp. Din loc în loc, pescarii își întind firul undiței după pești. Veți fi descoperit astfel un loc de odihnă al sufletului și al ochilor, un loc în care vă veți încărca bateriile pentru o nouă săptămână de muncă. 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.