Home » Evenimente

Teatrul Tineretului în plină stagiune

12 November 2014 0 Comentarii

CIMG3151resize      Stagiunea 2014–2015, cu numărul 57,  s-a deschis oficial sâmbătă și duminică, 27 și 28 septembrie, cu spectacolul ”O…ladă”, o comedie de succes foarte îndrăgită de public, creație colectivă după Ion Creangă, în regia lui Alexandru Dabija, care dezvoltă postmodern întâmplările din ”Fata babei şi fata moşneagului” și ”Punguța cu doi bani”. Spectacolul a fost premiat cu distincția ”Cel mai bun spectacol” în cadrul Festivalului Național de Comedie de la București. Pentru a doua parte a lunii octombrie -18 și 19 octombrie, o  surpriză pentru pietreni a fost premiera piesei ”Vicleniile lui Scapino”, după Molière, regia Alexandru Mâzgăreanu. Amintim că premiera absolută a ”Vicleniilor lui Scapin” a avut loc pe 24 mai 1671, la Palais-Royal, Paris, rolul lui Scapin fiind  jucat chiar de Molière. Pentru Teatrul Tineretului, ”Vicleniile lui Scapin“ a fost primul spectacol din repertoriul său jucat la data de 3 octombrie 1958, în regia lui David Esrig, scenografia S. Briss.

Următoarele două proiecte artistice în premieră, sunt programate pentru luna noiembrie și aparțin regizorilor Horațiu Mihaiu (spectacol pe un text după Daniil Harms) și Răzvan Muraru (spectacol după piesa „Anatol” de Arthur Schnitzler).

De asemenea, în această toamnă, trupa T.T onorează invitațiile de a participa la importante festivaluri organizate în țară:

– Festivalul Internațional de Teatru POVEȘTI, Alba – Iulia, cu spectacolul ”O…ladă. (2 octombrie)

– Festivalul de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași, cu spectacolul Contra iubirii de Esteve Soler, regia Bobi Pricop, prezentând o lume alcătuită din sensuri demontate și asamblate după reguli la limita absurdului, populată de fiinţe cu organul sufletesc dereglat.(11octombrie)

– Festivalul Național de Comedie de la Galați, cu spectacolul Jurnalul unor nebuni, după Cehov și Gogol, regia Louise Dănceanu, un spectacol despre nebunia care ne invadează cotidianul, purtând chipul banalității. (27 octombrie)

– Festivalul European de Teatru EUROTHALIA Timișoara, cu spectacolul O…ladă. (9 noiembrie).

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.