Home » Evenimente

Zilele orașului Bicaz

12 December 2014 0 Comentarii

orasul-bicazDe vineri, 24 octombrie, și până duminică, 26 octombrie 2014, au fost zile de sărbătoare la Bicaz. Vineri, la Biblioteca orășenească, profesorul de istorie Dragomir Oprea cunoscută personalitate a orașului, având și participarea criticului Cristian Livescu, și-a lansat cartea “Secolul XX, veacul însângerat al românilor”.

Evenimentul cultural a fost continuat cu un potpuriu de melodii folk prezentat la chitară de către talentata profesoară Cristina Marin.

Sâmbătă, 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, la Casa de cultură și la Monumentul Eroilor, bicăjenii, repezentanți ai primăriei, veterani de război și preoți, au participat la o ceremonie închinată ostașilor care au căzut în luptele pentru eliberarea patriei. După acest moment emoționant, toți cei prezenți au urmărit premierea și omagierea cuplurilor de aur, sărbătorind astfel trăinicia familiei, dragostea și bogăția sufletească a celor care sunt un exemplu de urmat pentru tinerele familii. A urmat spectacolul pregătit de elevii Școlii gimnaziale și ai Liceului “Carol I” din Bicaz. Tot sâmbătă, începând cu orele 10,00 s-au desfășurat, în sălile de sport și pe stadion, întreceri sportive de atletism, tenis, șah, handbal, mini-fotbal, mini-mountain bike.

Duminică, Ziua Sfântului  Mare Mucenic Dumitru, patronul orașului Bicaz, a fost sărbătorită la biserica “Sfântul Gheorghe”. Pe parcursul zilei, au continuat întrecerile sportive, primele locuri fiind răsplătite cu diplome, medalii, cupe și multe aplauze. Manifestările s-au încheiat în acorduri de fanfară, spre încântarea celor prezenți.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.