Home » Evenimente

Zilele „Ion Creangă”, ediţia a XLV-a (13 – 15 Decembrie)

8 January 2015 0 Comentarii

IMG_3577_resizeDeschiderea oficială a avut loc vineri, 12 decembrie, la Muzeul Memorial “Ion Creangă” din Humulești. În aceeași zi, la Muzeul de Istorie și Etnografie, s-au desfășurat vernisajul expoziției temporare “Rarități fotodocumentare referitoare la Ion Creangă”, simpozionul “Ion Creangă – 120 de ani de nemurire”, și o prezentare de carte  “Ion Creangă – opere”, ediție îngrijită de academicianul Eugen Simion. Iubitorii de teatru au fost invitați la piesa “OOO!…”, prezentată de Teatrul Tineretului Piatra Neamț la Casa Culturii “Ion Creangă”, cu intrarea liberă. Sala de conferințe a găzduit simpozionul  “Receptarea operei lui Ion Creangă”. Seara, de la ora 18.00, iubitorii muzicii au urmărit Recitalul Operei Naționale din Iași intitulat “Iarna în armonii de operă și canțonete”.

Sâmbătă, 13 decembrie. s-a oficiat la Biserica “Sfântul Nicolae” din Humulești slujba de pomenire a scriitorului Ion Creangă urmată de un mini- concert de colinde. După amiază, în “Salonul Ion Creangă” al Casei Culturii, au avut loc lansarea cărții, “Jurnalul unei asceze, Nume și chipuri, Dialoguri la Agapia, Dumnezeu citește din cartea vieții”, autor Gheorghe Simon, expoziția de pictură “Lumină lină” a lui Gigel Bârliba, expoziția  de grafică “Ipostaze” a lui Daniel Movilă, expoziția și concursul de fotografie “Copilăria- o imensă nevoie de mirare”, organizate de către Juniorii Fundației Culturale “Ion Creangă”. Fundația  a oferit spre seară un Concert omagial, cu prilejul aniversării a 20 de ani de activitate.

Cu participarea elevilor de la Clubul Copiilor și de la Colegiul Tehnic Ion Creangă, precum și a voluntarilor “Puzzle OptimEast”, duminică, 14 decembrie, s-a desfășurat la Casa Culturii premierea  participanților la “Concursul de eseuri și de fotografie”, iar mai apoi, “Carnavalul personajelor lui Creangă”. Menționăm că, anul acesta, Zilele “Ion Creangă” au fost organizate de Fundația Culturală “Ion Creangă”, în parteneriat cu Primăria Târgu Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț, Consiliul Județean Neamț, Fundația Cultural- Științifică “Constantin Matasă” și Casa Culturii “Ion Creangă” din Târgu Neamț.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.