Home » Alte Articole, Evenimente

Ziua Unirii Principatelor -24 ianuarie- manifestări în Neamț

20 February 2015 0 Comentarii

DSC_8521_resizeLa Piatra Neamţ, manifestările prilejuite de sărbătorirea Unirii au debutat în  ziua de 21 ianuarie, la Muzeul de Istorie şi Arheologie, unde a avut loc simpozionul Unirea, naţiunea a făcut-o!, manifestare realizată în colaborare cu Garnizoana, Cercul Militar, Asociaţia Ofiţerilor în Rezervă şi în Retragere din Piatra Neamţ, cu participarea elevilor de la Liceul de Arte Victor Brauner , care au susţinut un recital de muzică clasică în prezenţa unui numeros public. În ziua de 22 ianuarie, în organizarea Inspectoratului Judeţean de Învăţământ, Asociaţiei Judeţene a Profesorilor de Istorie ,la Colegiul Naţional Petru Rareş, a avut loc simpozionul 24 ianuarie în conştiinţa naţională, la care au prezentat comunicări şi referate profesori de istorie de la Colegiile Naţionale Petru Rareş, Calistrat Hogaş, Colegiul Naţional de Transporturi, de la L.P.S. Piatra Neamţ şi de la Liceul teoretic Roznov.

Vremea capricioasă din 24 ianuarie nu a împiedicat sărbătorirea Unirii. Pe Platoul Curţii Domneşti, în organizarea Centrului pentru Cultură şi Arte Carmen Saeculare şi a Primăriei Piatra Neamţ, împreună cu membrii Ansamblului Floricică de la munte s-a jucat Hora Unirii, celebrând astfel cei 156 de ani de la Unirea Principatelor Române, o horă care va fi organizată aici de-acum înainte, în fiecare an, aşa cum au promis autorităţile locale. În aceeaşi zi, Casa Corpului Didactic în colaborare cu Muzeul de Istorie şi Arheologie, a sărbătorit Unirea printr-o activitate metodico-ştiinţifică la care au participat cadre didactice din învăţământul gimnazial din judeţ, metodişti, muzeografi şi numeroşi invitaţi. În cuvântul lor, vorbitorii au subliniat datoria dascălilor de a transmite tinerei generaţii că 24 ianuarie este ziua în care neamul nostru a căpătat demnitatea şi locul binemeritat în Europa şi în lume.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.