Home » Muzee, Obiective turistice

Muzeul de Istorie şi Arheologie din Piatra Neamț- Expoziția Colecția regală de argint și metal comun

26 February 2015 0 Comentarii

IMG_4846_resize          Avem rarisima ocazie de a admira la noi acasă, la Piatra Neamţ, până la data de 18 februarie 2015, expoziția intitulată sugestivː Colecţia de argint şi metal comun a Muzeului Naţional Bran, organizată la Muzeul de Istorie şi Arheologie, prin grija unui colectiv de muzeografi condus de doamna dr.Mihaela Verzea, custodele expoziţiei. Din cele cele câteva sute de piese de o mare diversitate colecţionate de Regina Maria şi de ceilalţi membri ai familiei regale, unele dintre ele purtând monograma reginei, aflate în Colecţia Muzeului Bran, sunt expuse cca 130 de obiecte care prezintă evoluţia istorică a prelucrării metalelor din secolele XV-XX, realizate în atelierele din Transilvania, din Ţara Românească, din Rusia, din Europa Apuseană şi din Orient. Se pot admira în toată splendoarea lor obiecte de decor, obiecte utilitare şi de cult, realizate din porţelan, ceramică, fier sau bronz, care decorau interioarele reşedinţelor reginei, diferite bijuterii din argint, ori din alamă argintată, minicolecţia de ceasuri, sau colecţia de chei. Toate aceste exponate fac parte din patrimoniul naţional.
Expoziţia, care este dedicată aniversării a 80 de ani de activitate a muzeului şi a Zilei Naţionale a României, poate fi vizitată până pe 18 februarie 2015, în fiecare zi a săptămânii, între orele 9,00 – 17,00, exceptând ziua de luni, când muzeul este închis. Taxa de vizitare a expoziţiei (individual sau grup) – 2 lei. Taxa de fotografiere și filmare – 10 lei.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.