Home » Agrement, Promovare Turistică

Baza hipică Virgil Bărbuceanu din Piatra Neamț

12 May 2015 0 Comentarii

IMG_8029_resize      Baza Hipică ce poartă numele campionului naţional la călărie Colonel Virgil Bărbuceanu s-a  înfiinţat ca Centru Sportiv în anul 1986. Întrucât aici este amenajat unul dintre cele mai bune terenuri din ţară pentru săriturile cu calul peste obstacole, de-a lungul anilor, la Baza Hipică, s-au organizat şi televizat numeroase competiţii naţionale şi internaţionale de profil, ce au beneficiat de prezentarea binecunoscutului comentator sportiv, Cristian Ţopescu.

Grajdurile Bazei Hipice găzduiesc actualmente 19 cai, aparţinând rasei Lipiţan, unii dintre ei folosiţi pentru plimbările de agrement sau pentru mersul cu trăsura şi 6 ponei folosiţi pentru încântarea copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Aici puteţi practica în siguranţă călăria de agrement, pe traseele stabilite de personalul bazei, către Bâtca Doamnei, sau spre înălţimile muntelui Cernegura către Bahrin, puteţi face o plimbare cu trăsura (sania) sau, dacă sunteți începător,  puteţi lua cursuri de echitaţie de la instructorii bazei.

La Şcoala de Echitaţie, care funcţionează în cadrul bazei hipice, se fac înscrieri pentru copii, începând cu vârsta de 7 ani. Tariful pentru o lecţie de 30 min. (copii şi adulţi) este de 40 lei, într-un program prestabilit astfel: miercurea de la 15°° la 19°°, iar sâmbăta și duminica de la 09°° la 14°°.

Pentru călăria de agrement programul este: marţi și joi de la 15°° la 19°°, iar duminica de la 09°° la 14°°. Tariful pentru 30 de min. este de 40 lei (copii şi adulţi).

Plimbările de agrement cu trăsura  (6 locuri), se fac pe următorul itinerarː Aleea Tineretului, Bâtca Doamnei, str. General Dăscălescu, Bulevardul Republicii, Piaţa Ştefan cel Mare, str. Mihai Eminescu, Bulevardul Traian, str. Eroilor, str. Ştefan cel Mare, la un tarif de 10 lei/15 min. Trăsurile se pot închiria, de asemenea, pentru nunţi sau diverse evenimente.

Am lăsat la urmă, Calendarul competiţional pe 2015, cu concursurile care vor avea loc la Baza Hipică Virgil Bărbuceanu, aprobate de Federația Ecvestră din România.  Deschiderea oficială a anului competiţional va avea loc la data de 3 mai 2015, orele 10°°, și va fi marcată de un spectacol ecvestru desfăşurat în arenă, şi de un altul, muzical coregrafic, urmărit pe scenă, la care îşi dau concursul elevii şi formaţiile şcolilor din municipiul Piatra Neamț şi judeţul Neamț. În anul competițional vor urma concursuri naționale, astfelː

  • Cupa municipiului Piatra Neamţ, la sărituri peste obstacole (25-28 iunie);
  • Cupa Marsat, etapa a II-a de Grand Prix;
  • Cupa F.E.R. la dresaj;
  • Festivalul Naţional de Sărituri peste Obstacole – Stânca Şerbeşti (2-5iulie);
  • Cupa României la dresaj (2-5 iulie);
  • Cupa T.C.E. Trei Brazi (ediţia a VI-a);
  • Trofeul Virgil Bărbuceanu (a XI-a ediţie);
  • Finala Campionatului Naţional de Amazoane.

Vă invităm să le urmăriți.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.