Home » Agrement

Pescuit pe Lacul Bicaz

12 June 2015 0 Comentarii

IMG_0559_resizeÎncepând cu 15 iunie, s-a deschis sezonul de pescuit pe râurile și lacurile din România. Toți peștii se prind după o luptă abilă între ei și pescar. Cine e mai isteț? Pe lacul Izvorul Muntelui se pescuiește din barcă cu motor sau numai cu vâsle, ori de pe mal. Pescarii știu locurile și își așează din timp cortul pregătindu-și arsenalul de undițe și momelile pentru biban, crapi, obleți, păstrăv, plătică, clean, caras și așa mai departe. Chiar pe timpul ăsta e plătica la bătaie și dacă am noroc să nimeresc locul prin care trece vreun cârd, prind o babă!, ne spune un pescar înrăit. Care sunt locurile de pescuit, îl întreb. Depinde ce vrei să prinzi. Pentru peștii de apă adâncă, cele mai bune locuri ar fi platoul de la Poiana, malurile de la Călugăreni, Buba, Spranga, Valea Rotarului, Chirițeni, Hangu, Grozăvești sau, la Baicu, unde trage plătica. Cele mai populate locuri, unde vezi corturile pescarilor instalându-se cu săptămâni întregi înainte de depunerea icrelor sunt locațiile de la Baicu, de la viaduct (coada lacului, cum o numesc localnicii și pescarii) și din satele Ceahlău,  Buhalnița, Hangu, Potoci, astfel încât trebuie să-ți faci rezervare din timp pentru un loc bun de prins pește.

Astfel că, tuturor, lansam chemareaː Veniți la Izvorul Muntelui, un lac bogat nu numai în pește dar și în frumuseți peisagistice de neuitat.

Vă urăm tuturor, de pe acum, fir întins!

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.