Home » Evenimente, Festivalul „Lada cu zestre”, Uncategorized

Vernisaj expoziție de pictură naivă Gheorghe Ciobanu – Muzeul de Artă Piatra Neamț

12 June 2015 0 Comentarii

IMG_0117_resizeExpoziţia de pictură naivă face parte din programul Festivalului Lada cu zestre. Născut la Bălţaţi, judeţul Iaşi, în anul 1944, pictorul Gheorghe Ciobanu, care pictează de peste 30 de ani, reprezintă omul care n-a avut nevoie de prea multă şcoală ca să-şi exprime talentul nativ şi să se impună printre artiştii penelului.

Pictorul predă pictura în taberele de creaţie, participă, invitat fiind cu lucrările lui, la expoziţiile şi saloanele de artă naivă organizate în România, în Franţa, Spania, Austria, Germania, Elveţia și are tablouri răspândite în colecţii particulare din toată lumea! Iată de ce nu trebuie să rataţi Expoziţia de pictură naivă Gheorghe Ciobanu, organizată la Muzeul de Artă din Piatra Neamţ, care a fost vernisată de criticul de artă Iulian Bucu, vineri, 29 mai.

Tablourile sunt încântătoare, pline de poveşti şi personaje fantastice, de parcă Gheorghe Ciobanu ar fi un Ion Creangă care pictează lumea idilică a satului din vremea copilăriei sale , iar expoziția va sta pe simeze mai puţin de douăzeci de zile.

Tot în cadrul festivalului, sâmbătă, 30 mai de la orele 9,30, la Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni, a avut loc simpozionul Icoana- credinţă şi culoare, cu participarea unor renumiţi oameni de ştiinţă, cercetători ştiinţifici, muzeografi, care au prezentat comunicări, eveniment moderat de Florentina Buzenschi, muzeograf la Muzeul de Etnografie Piatra Neamț.

IMG_0122_resize IMG_0125_resize IMG_0127_resize IMG_0129_resize IMG_0150_resize IMG_0161_resize

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.