Home » Evenimente

15 august – ZIUA MARINEI sărbătorită pe Lacul Izvorul Muntelui, Bicaz

10 August 2015 0 Comentarii
În fiecare an pe data de 15 august, se sărbătorește ZIUA MARINEI în Portul Bicaz, unicul port ne maritim din țară, de la ”Marea dintre munți”, aşa cum este denumit Lacul Izvorul Muntelui.
Evenimentul va începe la ora 10.00, iar de-a lungul întregii zile vor avea loc o serie de concursuri la care pot participa toți turiștii și localnicii amatori de distracții maritime: concursuri de înot, bărci cu rame, bărci cu motor sau de hidrobiciclete şi nu în ultimul rând concursul de prins rațe pe lac care în fiecare an completează distracţia la acest eveniment.

În Ţinutul Neamţului, de-a lungul timpului, locuitorii de pe Valea Bistriţei şi-au câştigat existenţa din plutărit, cărând cu plutele buştenii pe râul Bistriţa până la Galaţi. Pentru a omagia această veche ocupaţie a nemţenilor, o plută alegorică va defila de-a lungul portului Bicaz spre încântarea turiştilor veniţi la acest eveniment.

Cu ocazia acestei sărbători vor avea loc după amiază mai multe spectacole organizate pe platoul din Portul Bicaz şi susţinute de artiști locali cu muzică populară și ușoară, iar seara se va încheia cu o discotecă în aer liber pentru tineretul prezent la eveniment.

Vă invităm în Portul Bicaz pentru a fi alături de noi la această zi importantă, care se suprapune cu sărbătoarea religioasă a Adormirii Maicii Domnului.

Program_Festival_Ceahlau_2015

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.