Home » Alte Articole, Obiective turistice

Pur și simplu Neamț

13 May 2016 0 Comentarii

Ce poate fi mai frumos vara decât relaxarea într-o zonă frumoasă de munte unde ai de toate: lacuri în mijlocul naturii, pădure, aer curat și liniște… Liniște cât cuprinde. Ținutul Neamțului are avantajul de a fi foarte bine proporționat. Aici nu există orașe atât de mari încât aglomerația, zgomotul și agitația să-ți dea bătăi de cap, cel mai mare oraș fiind Piatra Neamț care are doar în jur de 85.000 locuitori conform ultimului recensământ din 2011. Cu toate acestea viața locuitorilor de aici nu este deloc monotonă, zona fiind apreciată ca fiind una foarte primitoare cu turiștii și cu o ofertă surprinzătoare de cazare și agrement. Echilibrul domnește în tot sectorul turistic, existând obiective turistice pe toată întinderea județului, mai ales în orașe.

În primul rând Neamțul se face remarcat prin cadrul natural de o rară frumusețe, dovadă în acest sens fiind: Muntele Ceahlău – al cărui areal a fost declarat arie naturală protejată; lacurile de pe teritoriul județului – cele mai pitorești fiind Bâtca Doamnei, Izvorul Muntelui, Cuejdel; Cheile Bicazului – o minune a naturii care ne arată negreșit că forța naturii este mai presus de cea a omului. Mănăstirile din Neamț, adevărate făclii în întuneric pentru cei ce le vizitează, păstrează în ele tradiție, istorie și credință unele dintre ele fiind martore a peste 500 de ani de existență moldovenească. Zona Neamțului vine și în întâmpinarea iubitorilor de cultură cu o ofertă generoasă de muzee de istorie, muzee etnografice, case memoriale ai unor iscusiți scriitori nemțeni și case-muzeu ai căror fondatori s-au remarcat ca vestiți meșteri populari și iubitori de tradiții.

La capitolul culinar, Neamțul se bucură de o varietate foarte mare de opțiuni și se face remarcat prin câteva delicii care se găsesc cam numai pe aici. Sigur îți va plăcea o gustare din hârzob de păstrăv, un răcoritor sirop din muguri de brad proaspăt adunați primăvara din pădurile zonei sau un savuros caș de oaie de pe la stâni, cu gustu-i atât de autentic și atât de diferit față de ce se găsește prin vale sau prin orașele mari.

Ținutul Neamțului are tot ce-i trebuie pentru a oferi turistului o adevărată vacanță. Și nu una oarecare, ci una memorabilă. Exact ceea ce ai nevoie. Pur și simplu Neamț!

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.