Home » Cheile Șugăului-Munticelu, Parcuri și rezervații, Promovare Turistică

Alpinism și escaladă montană în Neamț

22 July 2016 0 Comentarii

Iubitorii de sporturi extreme au ca opţiune pentru petrecerea timpului liber şi pentru a face sport deopotriva, căţărările montane. Fie că sunt sub forma alpinismului sau a escaladei, căţărările montane reprezintă un mod inedit de a scăpa de stresul cotidian şi de a îţi dezvolta rezistenţa, forţa, viteza, îndemânarea şi deprinderea de a acţiona repede şi precis. În Neamţ există locaţii pentru practicarea acestor sporturi în Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş, în zona Cheilor Bicazului, unde există pereţi montani amenajaţi potriviţi pentru escaladă şi alpinism.

Peisajul în zonă este unul care te îndeamnă la acţiune – munţi stâncoşi, apă, vegetaţie montană luxuriantă – merită cu siguranţă să-ţi petreci aici un sfârşit de săptămână superb alături de prieteni sau familie. La poalele Pietrei Altarului, în vremea dacilor, se spune că exista un sanctuar de unde dacii îşi înălţau rugăciunile zeilor. O minune a naturii pe care te invităm să o vizitezi.

Rezervaţia naturală Cheile Şugăului – Munticelu

În rezervaţia naturală Cheile Şugăului – Munticelu există numeroase rute de escaladă de toate gradele de dificultate, inclusiv trasee-şcoală pentru începători. Din această vară aici se va găsi un traseu de via ferrata spectaculos, cu o diferenţă de nivel de 200 m, pe peretele din faţa cabanei Ecolog. Clubul Montan Român organizează în sit activităţi de team building, tabere de alpinism şi ecologie montană, cursuri de iniţiere în alpinism şi escaladă.

Info tel.: 0233 233 567

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.