Home » Lacuri în județul Neamț, Parcuri și rezervații

Privește și ascultă natura fără fumul grătarelor și zgomotul motoarelor!

29 July 2016 0 Comentarii

       

Aceasta este invitația făcută de către Direcția Silvică Neamț cu ocazia marcării traseului turistic de la schitul din localitatea Cuejdi, comuna Gârcina spre Lacul Cuejdel.

Lacul Cuejdel, supranumit și Lacul Crucii din cauza formei sale, are o suprafață de circa 14,9 hectare și s-a format pe cursul pârâului Cuejdel în urma unor alunecări de teren care au început în 1978. Fiind unul dintre cele mai mari lacuri de baraj natural, nu numai din țară dar și din Europa, a fost declarat rezervație naturală în anul 2004.

Traseul cel mai scurt spre Lacul Cuejdel este cel din comuna Gârcina, pe o distanță de 15 km, prin satul Cuejdi până la barieră, iar de la barieră, pe jos, pe un drum pitoresc prin pădure. Marcajul turistic cu panouri și indicatoare începe de la schitul din satul Cuejdi, iar traseul este de o dificultate ușoară spre medie și necesită încălțăminte adecvată. Accesul în rezervație cu autovehicule și alte mijloace motorizate prin Cracăul Negru – Crăcăoani este restricționat, traseul cel mai indicat fiind cel prin comuna Gârcina.

Pentru aflarea restricțiilor din Rezervația Naturală Lacul Cuejdel impuse prin regimul ariilor protejate, este necesar să vă informați sunând la Ocolul Silvic Gârcina, la numărul de telefon 0233 242 270 sau pe email: [email protected].

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.