Home » Alte Articole, Evenimente

21 septembrie – 30 octombrie 2016 – Expoziția „Aurul și argintul antic al României”

9 September 2016 0 Comentarii

aurul-si-argintul_resized

Organizată la iniţiativa Muzeului Naţional de Istorie a României din Bucureşti, expoziţia Aurul şi argintul antic al României reuneşte peste 1000 de piese arheologice din metale preţioase, toate descoperite pe teritoriul României. Acoperind o perioadă cuprinsă între Eneolitic şi Antichitatea Târzie, din mileniul al V-lea a.Chr. până în secolul al VII-lea p.Chr., o parte importantă din artefactele prezentate provin din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României, în special din cel al expoziţiei Tezaur Istoric, şi peste 800 de obiecte au fost selectate din patrimoniul a 31 de muzee de arheologie şi de istorie din ţară, parteneri generoşi în acest proiect. Vernisată mai întâi la București, pe 19 decembrie 2013, expoziția a fost itinerată de-a lungul anilor 2014-2016 prin mai multe muzee din România. Începând cu 21 septembrie şi până la 30 octombrie 2016 expoziţia se va afla la Piatra-Neamţ în cadrul Muzeului de Artă din localitate.

Insignă, însemn, prestigiu, sacralitate, bogăţie sau pur şi simplu podoabă – acestea sunt doar câteva dintre sensurile atribuite pieselor din metale preţioase. De-a lungul timpului, în slujba evidenţierii acestor roluri au fost investite pricepere tehnică, îndemânare şi imaginaţie, care au condus şi către o mare diversitate de forme. Printre artefactele prezentate există atât exemplare cu o lucrătură mai simplă, cât şi adevărate puncte de referinţă în arta metalului preţios.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.