Home » Obiective turistice, Parcul Național Ceahlău, Promovare Turistică

Ceahlăul, locul unde gerul iernii îți încălzește inima!

4 January 2017 0 Comentarii

iarna-in-poiana-maicilor-masivul-ceahlau_resized

 

Ceahlăul, „Muntele Sfânt“ al românilor, este locul care umple sufletul de bucurie fiecărui om care îi calcă semeția, în orice moment al anului!  Iarna însă, mai mult ca oricând, muntele are prilejul de a-și etala farmecul, ajutat fiind de albul străveziu al zăpezii necălcate, de zgomotul produs în cădere de câte un con de brad desprins de pe ramura ce l-a crescut, ori de zborul ușor, planat, al vreunei răpitoare, aflate în supravegherea teritoriului. Gerul de pe Ceahlăul este gerul curat! Este cel care îți taie respirația, îți îngheață nasul, dar îți încălzește inima! Pentru a trăi bucuria atât de căutată de către oameni, trebuie ținut cont că împlinirea unei drumeții e dată de respectarea cu strictețe a regulilor înainte de a porni la drum: echipament adecvat deplasării în condiții pe alocuri dificile, încălțăminte potrivită, rucsac cu cele necesare unei călătorii.

Dacă în oraș și la sate iarna parcă ne-a uitat, doar ici-colo mai rămânând câte un petec de zăpadă în locurile umbrite, pe Ceahlău natura e darnică și a creat, și acum, peisaje de poveste! Poate Alecsandri ar reuși, prin penelul lui fermecat, să ne redea într-un nou pastel, sublimul Ceahlăului!

Iubitorule de frumos, fă-ți timp și ia Ceahlăul la pas! Pășește ușor, să nu tulburi liniștea caprelor negre care te vor urmări de după stânci, vorbește în șoaptă pentru a nu trezi vulturii din cuiburile lor calde și ia-ți cu tine răbdarea, pentru a putea contempla ceea ce numai natura poate face!

Iarna în Poiana Maicilor, Masivul Ceahlău

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.