Home » Alte Articole, Promovare Turistică

Splendoarea de pe luciul apei

13 January 2017 0 Comentarii

Lacurile Pângărați, Vaduri, Bâtca Doamnei și cursul Bistriței, în zona podului de la Căprioara din Piatra Neamț, sunt locurile unde trăiesc de câțiva ani, într-o perfectă armonie și bună integrare în spațiu, lebede și rațe sălbatice. Frumusețea imaginilor pe care reușesc minunatele păsări să le creeze au reușit, în multe rânduri, să scoată lumea din case, pentru a le vedea în toată splendoarea lor. Dacă rațele par ușor mai timide la întâlnirea cu cei dornici să le vadă, lebedele par a se simți în elementul lor, ba chiar cer companie, în speranța obținerii vreunei recompense care să le umple gușile cu altceva decât vegetație acvatică.

La Pângărați sunt zonele unde se poate ajunge lângă luciul pe care lebedele înoată grațioase. De la prima vedere a turiștilor, se „organizează“ militărește, oricât de departe s-ar afla, și vin să-i „iscodească“ pe cei care le invadează teritoriu. Păstrează o ierarhie numai de ele știută, asemenea unor plutoane, și punându-și în valoare frumusețea excepțională, întinzându-și aripile, gâturile și făcând scufundări grațioase, așteaptă să se bucure de suplimentul de hrană adus de oaspeți. Splendide, parcă știu lecția că trebuie să stea, asemenea unor vedete de pe covorul roșu, să fie imortalizate de aparatele foto nelipsite celor care ajung pe marginea apei. Fac un spectacol regizat în cele mai mici amănunte și apoi, după ce și-au făcut numărul, se duc în larg, unde par a-și trăi fericirea, „libere, ca lebedele-n apă“, ar spune o vorbă din bătrâni, ușor adaptată.

Privitorul rămâne fascinat de experiență, de bucuria făcută ochiului și de imaginea a cărei frumusețe se poate aprecia doar văzând-o pe lacurile din zona Pietrei Neamț, unde natura vine în întâmpinarea omului pentru a-i bucura sufletul.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.