Home » Alte evenimente, Evenimente, Obiceiuri, tradiții și meșteșuguri

Dragobetele, sărbătorit românește !

24 February 2017 0 Comentarii

Dragobetele, sărbătorit românește de dansatorii de la „Carmen Saeculare“

Sărbătoarea dragostei la români este marcată prin dans și muzică, prin bună-dispoziție asigurată de membrii Ansamblului Folcoric „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, care vor încânta publicul timp de trei zile, la Piatra Neamț, Tașca și Girov.

Mâine, 25 februarie, începînd cu ora 17, dansatorii vor evolua pe scena de la Centrul Cultural al comunei Taşca. Duminică, vor împărți buna-dispoziție pentru publicul de la Girov, întrucît vor evolua pe scena Centrului Cultural, de la ora 14. Ambele spectacole, la care intrarea este gratuită, poartă numele „Dragobetele sărută fetele“.

Slăvirea aducătorului de iubire se va încheia cu un alt spectacol, care se va desfășura la Sala „Calistrat Hogaș“ a Consiliului Județean, duminică, 26 februarie, începând cu ora 16. Îndrumaţi de Georgiana Şerban-Axinte, elevii clasei de canto popular pregătesc, pe lângă o serie de surprize, câteva momente legate de tradiţiile care se practică în cadrul ceremonialului nunţii la români – alegerea naşilor, învoalarea miresei, hora miresei, turta miresei şi mersul în alai.
Și la acest eveniment cultural-artistic intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Dragobetele mai este numit în popor Zeul Dragostei. De asemenea, i se mai spune Cap de Primăvară sau Năvalnicul. Dragobetele este feciorul frumos care ia minţile fetelor şi femeilor tinere și se crede că a fost transformat de Maica Domnului în floare, cea care portă numele de Năvalnic.

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.