Home » Alte evenimente, Evenimente

Teatrul Tineretului Piatra Neamț – spectacole 24 și 25 Martie 2017

21 March 2017 0 Comentarii

 

 

Spectacole programate în acest weekend la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț

 

 

Vineri, 24 martie, ora 19.00, Sala Mare
SFÂRŞITUL JOCULUI

de Samuel Beckett

Traducerea: Irina Mavrodin

Distribuţia:

Hamm: VICTOR GIURESCU

Clov: ANDREI MERCHEA – ZAPOTOȚKI

Nagg: DANIEL BEŞLEAGĂ

Nell: LUCREŢIA MANDRIC

Un spectacol de SZABÓ K. ISTVÁN

Univers sonor: OVIDIU ILOC

Scenografia: HORAŢIU MIHAIU

Laureat al Premiului Nobel pentru literatură în 1969, dramaturg, prozator, poet irlandez de expresie engleză şi franceză, Samuel Beckett rămâne în cultura universală prin acuitatea cu care a investigat drama omului care nu ştie de ce există.

Scrisă în limba franceză, cu titlul Fin de partie şi tradusă în engleză de Beckett însuşi, cu titlul Endgame, piesa Sfârşitul jocului a fost montată pentru prima dată în 1957, la Royal Court Theatre din Londra. Când Beckett însuşi o montează la Berlin în 1967, declară că îi este cea mai dragă dintre piesele sale şi că exprimă cel mai bine omul timpului său. De altfel, acest text dramatic şi Aşteptându-l pe Godot sunt considerate capodoperele dramaturgiei sale, fiind şi cele mai montate la nivel internaţional.

Spectacolul lui Szabó K. István aduce, pentru prima dată, în repertoriul Teatrului Tineretului numele lui Samuel Beckett, regizorul construind un spectacol tulburător prin expresivitatea poeziei nimicului într-o lume postapocaliptică.

Acest spectacol este o luntre în care te urci şi te laşi purtat, eliberator, de undele unui fluviu mort ce se varsă în neant. Înaintezi printre şoapte şi umbre,  învăluit de poezia nimicului, contemplând stingerea lumii, în punctul în care jarul se transformă în cenuşă. Participând la combustia acestei lumi, te eliberezi de răutatea fiecărei zile: precum salamandrele, supravieţuim în focul său.

(Raluca Naclad, consultant artistic)

Galerie foto:

 

Sâmbătă, 25 martie, ora 19.00, Sala Mare, spectacol umanitar, pentru actorii aflați în suferință

UN STEJAR

de Tim Crouch

Traducerea: Ionuț Sociu

Cu MIRCEA POSTELNICU și actorul  invitat: CONSTANTIN COJOCARU

Regia: BOBI PRICOP

Scenografia: ADRIAN DAMIAN

Muzica: EDUARD GABIA

Light design: CRISTIAN ȘIMON

 Spectacolul Un stejar,  jucat pe data de 25 martie, la Sala Mare a Teatrului Tineretului, de la ora 19.00, stă sub semnul solidarității și al compasiunii. Prin acest spectacol, Teatrul Tineretului participă la Campania Națională „Artiștii pentru artiști“, alături de 10 teatre din București și 18 teatre din țară,  toate încasările fiind destinate Fondului de Solidaritate Teatrală, fond special constituit pentru artiştii cu probleme de sănătate şi de existenţă.

Prin proiectul propus de Bobi Pricop, Teatrul Tineretului vă invită să experimentați teatrul într-un mod surprinzător. Ineditul piesei Un stejar constă în faptul că unul dintre cei doi actori care vor juca în spectacol acceptă provocarea de a se afla la prima întâlnire cu textul chiar în timpul reprezentației, în faţa publicului. Actorul invitat se va urca pe scenă, alături de actorul Teatrului Tineretului, Mircea Postelnicu, fără să știe nimic despre piesă și fără să fi văzut spectacolul în prealabil.

O miză importantă a proiectului este aceea de a readuce în fața publicului pietrean în primul rând pe actorii care au contribuit la crearea fenomenului Piatra Neamț în lumea teatrală românească. Până în prezent, au făcut parte din distribuție Claudiu Bleonț, Ana Ciontea, Paul Chiribuță.

Pentru spectacolul din data de 25 martie, actorul invitat va fi Constantin Cojocaru, nume de rezonanță al teatrului și filmului românesc. A urcat pe scena Teatrului Tineretului imediat după absolvire, în 1966, fiind angajat al acestei instituții până în 1975, când a devenit actor al Teatrului Odeon București, unde are colaborări și în prezent.

 Alătură-te Campaniei: cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

(Raluca Naclad, consultant artistic)

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.