Home » Alte evenimente, Evenimente

COMPLEXUL MUZEAL JUDEȚEAN NEAMȚ – simpozion turism sâmbătă, 8 aprilie 2017

5 April 2017 0 Comentarii

 

 

,,Muzeele – repere în peisajul turistic”

 

 

 

Necesitatea unei cât mai bune promovări a obiectivelor muzeale din județul Neamț în general, dar mai ales a celor din zona orașului Târgu Neamț, impune organizarea unei întruniri intitulate ,,Muzeele – repere în peisajul turistic”. Manifestarea se va desfășura sâmbătă, 8 aprilie, la Muzeul de Istorie și Etnografie Târgu Neamț, începând cu ora 12.

Pentru că ne dorim ca instituțiile muzeale să fie o componentă importantă în peisajul turistic și cultural, intenționăm să organizăm câteva dezbateri prin care să ne facem mult mai bine cunoscuți, dar, în același timp, să venim în întâmpinarea altor instituții, care au ca obiect de activitate turismul sau componentele culturale. O strânsă legătură între factorii decizionali, operatorii de turism, ONG-uri, instituții de cultură, credem că poate avea doar beneficii pentru toți cei implicați, dar și pentru comunitățile locale.

Nu întâmplător am ales ca acest tip de dezbatere să fie organizată la Târgu Neamț, în special pentru că acolo se află cele mai vizitate muzee aflate în administrarea noastră. Este vorba despre Muzeul Cetatea Neamț și Muzeul Memorial ,,Ion Creangă” – Humulești, care atrag anual un număr important de vizitatori, ceea ce contribuie la sporirea impactului turistic al zonei. Desigur, alături de aceste instituții muzeale și de celelalte aflate tot în administrarea noastră – Muzeul de Istorie și Etnografie și Casa Memorială ,,Veronica Micle” -, în perimetrul orașului Târgu Neamț mai sunt o serie de obiective turistice și culturale care merită integrate într-un sistem complex, astfel încât impactul economic pentru această zonă să fie cât mai mare.

Principalul obiectiv al acestei întâlniri este acela ca participanții să își poată expune opiniile și soluțiile, cu scopul de a putea fi schițat un cadru general de acțiune prin care, inclusiv muzeele să-și poate aduce aportul la dezvoltarea turistică a zonei.

Diversitatea patrimoniului istoric, etnografic și memorialistic este un factor esențial în promovarea instituțiilor noastre muzeale, care pot fi considerate și un foarte bun vector de imagine local și regional.

Invitație:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.