Home » Muzee, Obiective turistice
, ,

Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni din Piatra Neamț

19 July 2017 0 Comentarii

muzeu-cucuteni-piatra-neamtMuzeul de Artă Eneolitică Cucuteni este situat pe Str. Ștefan cel Mare nr. 3, în apropierea complexului Curtea Domnească din Piatra Neamț. Vizitează și alte muzee de istorie din județul Neamț.

Tel: 0233226471

E-mail: [email protected]

Înființat: în anul 2005

Categorie: Arheologie

Program vizitare muzeu:

zilnic: 9-17 (octombrie – martie)
10-18 (aprilie – septembrie)
Luni: închis

Descriere:

Muzeul de arta eneolitică Cucuteni a fost inaugurat in vara anului 2005 și este primul muzeu Cucuteni din România. Acesta funcționează în corpul B al Muzeului de Istorie și Arheologie Piatra Neamț și are expuse în jur de 300 de piese din Cadrul Culturilor Precucuteni – Cucuteni, incluse în categoria „tezaur“ a patrimoniului cultural național. Cultura Cucuteni este ultima mare cultură cu ceramică pictată din Europa, iar comunitățile cucuteniene au dezvoltat aici o civilizație care poate sta cu cinste alături de cele mai strălucite manifestări ale perioadei eneolitice din Asia Anterioară. Elementul caracteristic al Culturii Cucuteni îl constituie ceramica pictată tricrom (alb, roșu și negru), care demonstrează un adevărat simț al culorii și al formelor.

Galerie foto:

 

Muzeul de artă eneolitică Cucuteni cuprinde două săli de expoziție. În prima sală așezată la parter sunt expuse obiecte de artă decorativă aplicate pe vase iar în cea de a doua sală situată la etaj sunt expuse obiecte de artă figurativă-plastică, antropomorfă și zoomorfă, din toate fazele de dezvoltare a Culturilor Precucuteni-Cucuteni.

Pentru a valorifica cât mai bine patrimoniul existent privind Cultura Cucuteni, din anul 1990 și până în prezent, s-au publicat 14 volume în acest domeniu și s-au organizat mai multe expoziții naționale. De asemenea, în anul 1997 s-a organizat și o expoziție internațională, unică până în acest moment. La Piatra Neamț funcționează de mai bine de 10 ani și Centrul Internațional de Cercetare a Culturii Cucuteni.

Video:

 

Alte informații legate de program și taxa de vizitare muzeu pe: https://www.viziteazaneamt.ro/evenimente/program-de-vizitare-obiective-turistice/

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.