Home » Alte evenimente, Evenimente

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Piatra Neamț – FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL” – Prezentare participanți IV

4 August 2017 0 Comentarii

 

 

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE FOLCLOR „CEAHLĂUL”

 

EDIŢIA A XX-A

 

Ultuimele amănunte de la Festivalul Internațional de Folclor

Din motive independente de voinţa organizatorilor, Ansamblul Asociației Culturale ”EL ASSA EL DHAHABIA” din Algeria nu va mai participa la ediţia a XX-a a Festivalului Internaţional de folclor “Ceahlăul”. Alături de grupurile din Israel, Muntenegru, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Brăila, vor mai sosi la Piatra-Neamţ formaţii folclorica din Ucraina, Olt şi Suceava.

 

Prezentare a formaţiilor participante IV

 

***

Formația etnofolclorică ”MUGURELUL”, a fost înființat în anul 1990 în nordul Bucovinei, pe lângă Școala medie nr. 1 din satul Pătrăuții de Sus, fostul județ Storojineț, actualmente Regiunea Cernăuți. Trei grupuri de copii, cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani activează în cadrul formației. Repertoriul ansamblului îl constituie cântece, dansuri și suite din zonele folclorice ale Bucovinei și Regatului. Costumele sunt autentice, păstrate de buneii și părinții copiilor sau confecționate, cu mare grija faţă de tradiția zonei, de către meșterii populari din localitate.

În anul 2014, ansamblul a aderat la Centrul Bucovinean de Artă pentru conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernauti. Anii 2015 – 2017 au adus formației consacrarea: primele locuri la festivaluri regionale, printre care ”Roua curată”, Hora Bucovineană și Festivalul Internațional ”În grădina cu flori multe”. Totodată, copiii au participat la mai multe festivaluri și concursuri internaționale din Bulgaria și Ungaria.

Ansamblul „Muugrelul” a fost onorată, primind Titlul ”Formatie model”.

De la înființare până astăzi, Formația etnofolclorică ”MUGURELUL” este instruită de prof. Elena Pintescu.

***

Afiș eveniment:

 

 

 

 

 

Trofeu festival:

 

Trofeul Festivalului a fost realizat de către artistul plastic Mircea Răsvan Ciacâru.

 

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.