Home » Agrement, Lacuri în județul Neamț, Obiective turistice, Promovare Turistică
,

15 motive să vizitezi judeţul Neamţ – I

21 August 2017 0 Comentarii

I – Lacul Izvorul Muntelui

Pe firul râului Bistrița, de la Poiana Largului până aproape de Bicaz, se întinde cel mai mare lac antropic amenajat pe râurile interioare din România: Lacul ”Izvoru Muntelui”. Pe o lungime de 35 de km, luciul de apă împreună cu dealurile ce îl străjuiesc, satele așezate pe văi și culmile muntoase din planurile mai îndepărtate oferă privirii peisaje pitorești pe care le poți vedea cu ușurință de pe șoseaua ce urmărește fidel malul lacului. În punctul de belvedere de la Hangu natura se prezintă în toată splendoarea ei, prin imaginea oferită de oglindirea ”Pionului” – Muntele Ceahlău în apele ”mării dintre munți”, așa cum a fost denumit Lacul Izvorul Muntelui.


Înainte de a ajunge la Bicaz, lacul este stăvilit de cel mai mare baraj de greutate din România de pe râurile interioare, înalt de 127 m, care tine piep celor 1 250 000 mc de apă. Portul amenajat pe lac, situat în apropierea barajului, îţi oferă cu ospitaliate şi deopotrivă, plimbări pe lac cu barca, hidrobicicleta sau vaporaşul, bucate specific şi locuri de odihnă pentru noapte, într-un aer curat şi privelişti încântătoare.

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.