Home » Alte evenimente, Evenimente

Biblioteca “G. T. Kirileanu” Piatra Neamt – Ziua Mondială a Educației

6 October 2017 0 Comentarii

biblioteca-kirileanu

 

BULETIN  INFORMATIV

 

 

 

 

Biblioteca Județeană a celebrat Ziua Mondială a Educației

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a marcat Ziua Mondială a Educației printr-o suită de activități desfășurate la Secția Arte, Multimedia și Carte străină „Victor Brauner“, în parteneriat cu școli și licee din Piatra-Neamț. O primă întâlnire aflată sub semnul acestui eveniment a avut loc luni, 4 octombrie 2017, prin vizita elevilor de la Colegiul Tehnic „Gh. Cartianu“ din Piatra-Neamț și Clubul Cultural Științific „Multilingue Cartiani“, însoțiți de profesorii Elena Crăescu și Doina Dumitrașcu.

„Tema activității, «Educația gustului – Incursiuni culturale, turistice și gastronomice prin regiunile Franței», le-a oferit elevilor participanți prilejul de a se familiariza cu spațiul cultural francez, de a-și dezvolta și educa gustul pentru frumos, de a purta discuții despre locul bucătăriei franceze în lume și de a descoperi obiectivele turistice și simbolurile Franței“, a precizat Lăcrămioara Dabija, bibliotecar în cadrul Secției Arte, Multimedia și Carte străină „Victor Brauner“.

Manifestările dedicate Zilei Mondiale a Educației au continuat joi, 5 octombrie, în parteneriat cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 5, însoțiți de prof. Smaranda Lăcrămioara, printr-o activitate care a avut ca temă incursiunea în lumea bibliotecii, „Biblioteca de la A la Z“. De asemenea, elevii clasei pregătitoare A, de la Școala Gimnazială Nr. 2 alături de prof. înv. primar Luca Mary Claudia, au participat la ateliere de lectură prin joc și teatru de umbre și au avut ocazia de a învăța formule de prezentare și de salut în diverse limbi străine, precum și proverbe și ghicitori despre educație.

Totodată, la Centrul de Informare Comunitară (Locală & Europeană) au avut loc prezentări, dezbateri, vizionări de materiale informative despre importanța educației în dezvoltarea personalității și a generațiilor tinere, fiind adus un omagiu profesiei de dascăl. La aceste întâlniri au participat elevi de la Colegiul Tehnic Forestier Piatra-Neamț împreună cu profesorii Carmen Lăcrămioara Grădinaru, Alina Elena Isac și Livia Cosmina Căpiță, precum și elevi de la Liceul Tehnologic Economic Administrativ Piatra Neamț, împreună cu profesorii Gianina Buruiană, Oana Bazon și Maria Tudor.

 

Ziua Mondială a Educației

 

Ziua Mondială a Educației (World Teachers’ Day în limba engleză, Fête des professeurs în limba franceză) a fost stabilită de UNESCO începând din anul 1994. Ziua Mondială a Educației (Profesorilor) aniversează semnarea Recomandării UNESCO / ILO din 1966 privind statutul profesorilor, care constituie principalul cadru de referință pentru abordarea drepturilor și responsabilităților profesorilor la scară globală.

Anul acesta, Ziua Mondială a Educației (Profesorilor) a sărbătorit cea de-a 20-a aniversare a Recomandării UNESCO din 1997 privind statutul cadrelor didactice din învățământul superior. Cadrele didactice din instituțiile de învățământ superior sunt adesea ignorate în discuțiile privind statutul profesorilor. La fel ca profesorii la niveluri pre-primare, primare și secundare, predarea în învățământul superior este o profesie care necesită cunoștințe de specialitate, competențe specializate și competențe pedagogice.

Ziua Mondială a Profesorilor din 2017 a fost celebrată cu tema „Predarea în libertate, creșterea puterii profesorilor“ („Teaching in Freedom, Empowering Teachers“).

Galerie foto:

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.