Home » .: Promovare Turistică :., Mănăstiri, Obiective turistice, Pelerinaje la mănăstiri, Promovare Turistică, Schituri

Izvorul Mănăstirii Horăicioara, loc de vindecare

5 March 2018 2 Comentarii

Retras în inima munților, departe de zgomotul lumii, Mănăstirea Horăicioara sau Horaița Veche situată în dreptul localității Crăcaoani este „un adevărat cuib de vulturi aninat în crăpătura unei stânci aeriene”, după cum spunea scriitorul Calistrat Hogaș, rememorând ale sale amintiri dintr-o călătorie din vara anului 1881.

Și nu numai că locul este unul pitoresc, o adevărată oază de liniște și regăsire, însă călugării și oamenii locului spun că acolo, la izvorul tămăduitor, s-au petrecut multe minuni de-a lungul timpului.

Legenda spune că pe vremuri, călugării s-au rugat la Maica Domnului să le dea o sursă de apă în apropiere, iar rugăciunile le-au fost ascultate. La 50 de metri de biserica mănăstirii a apărut un izvor cu apă vie.

Călugării și localnicii povestesc că în anul 1877 unei femei din Județul Neamț credincioase, dar foarte bolnave i s-a arătat Maica Domnului, care i-a zis: „ Unde mă vei găsi, acolo te vei tămădui cu apă de la izvorul meu”. După ce a căutat la marile mănăstiri voievodale din Neamț, femeia a ajuns și la Horăicioara. Imediat după ce a băut şi s-a spălat pe faţă a simţit că se vindecă de boala ei. De atunci, spun călugării și oamenii locului, minunile continuă să se întâmple la Horăicioara, mai ales după anii 1990, când o altă femeie și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat cu apa de izvor.

În biserica mănăstirii de piatră care datează din anul 1868 se găsește Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, iar în prezent hramul mănăstirii se sărbătorește anual în ziua sfântă Izvorul Tămăduirii, în prima vineri după Paști.

 

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

2 Comentarii »

  • admin (autor) a spus:

    Vă mulţumim! Asemenea!

  • MATHE KAROLY a spus:

    INVIEREA DOMNULUI ISUS HRISTOS SA VA ADUCA LUMINA IN SUFLET.,
    VA URAM PASTE FERICIT!
    KAROLY si ILDIKO din GHEORGHENI

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.