Home » Alte evenimente, Evenimente

Expoziția „Stil și viziune“ la Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Piatra Neamț

2 May 2018 0 Comentarii

 

Expoziția „Stil și viziune“ revine la Biblioteca Județeană

 

 

 

 

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț invită publicul să viziteze expoziția de pictură și desen intitulată „Stil și viziune. Ediția a II-a“, în perioada 25 aprilie – 4 mai 2018, în Sala Cupola.

Ediția aceasta este rezultatul unui parteneriat între Biblioteca Județeană și patru instituții de învățământ din județ, și anume Școala Gimnazială Borlești, Liceul Tehnologic „Gh. Ruset Roznovanu“ Roznov, Școala Gimnazială Nr. 8 Piatra Neamț și Școala Gimnazială „Nicu Albu“ Piatra Neamț. Astfel, expoziția reunește lucrări realizate de elevii acestor școli, sub coordonarea prof. Ștefan Ioan Diaconu.

„Valorizarea potențialului creator al elevilor prin intermediul evidențierii unor stiluri diverse de lucru, având ca fundament utilizarea și aplicarea elementelor de limbaj plastic din gramatica limbajului vizual, reprezintă scopul principal al organizării acestor tipuri de expoziții. Reprezentările elaborate de către elevi evidențiază o simplitate a imaginii, dar în același timp și o ordonare a elementelor într-un spațiu plastic. Expresivitatea plastică este evidențiată de aplicarea culorii în cadrul fiecărui subiect abordat, prin armonie, pasaj cromatic și alăturarea lor din punct de vedere teoretic. Sunt prezente imagini unitare sau ansambluri de elemente bine închegate din punct de vedere vizual, cu tematică diversă. Educația plastică are rolul de a orienta elevul spre o mai bună cunoaștere a lumii, a societății, a culturii artistice, precum și rol de formare a personalității“, explică prof. Ștefan Ioan Diaconu.

Elevii expozanți vor fi recompensați cu Diplome de participare, ce le vor fi înmânate la finalul anului școlar.

 

 

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.