Home » Agrement, Circuite turistice, Obiective turistice, Promovare Turistică

Dacă vii în Neamţ dinspre Ardeal- Bicaz Chei- Bicaz- Piatra Neamţ

5 May 2018 0 Comentarii

 

 

Dacă vii în Neamţ dinspre Ardeal – Bicaz Chei – Bicaz – Piatra Neamţ

 

 

 

Un astfel de traseu te va purta prin unele dintre cele mai spectaculoase locuri pe care le-ai vizitat vreodată. Vei avea ocazia să treci prin Cheile Bicazului, acolo unde stâncile se întâlnesc pe cer, o raritate naturală a Europei și, totodată, paradisul cățărătorilor. Apoi, vei putea face un popas pentru a admira rezervația naturală Cheile Șugăului – Munticelu, o zonă cu formațiuni calcaroase unice.

Video: Rezervația naturală Cheile Șugăului – Munticelu

Spre prânz, vei servi masa la o păstrăverie, pensiune sau restaurant din orașul Bicaz. Aici, vei avea parte de o porție de cultură și istorie despre Valea Bistriței, de la paleolitic până în zilele noastre, dacă, bineînțeles, vei trece pragul Muzeului de Istorie și Etnografie. După ce ai ieșit din muzeu, nimic nu este mai potrivit decât să cuprinzi cu privirea întreaga priveliște a Văii Bistriței de la înălțimea Barajului de la Bicaz (127 m înălțime) pentru a-ți completa vizual tabloul informațiilor primite despre aceste minunate locuri.

Dacă tot ești în zona Bicazului, îți propunem o plimbare cu vaporul, hidrobicicleta sau miniyahtul pe „marea dintre munți” cum mai este cunoscut Lacul Izvoru Muntelui, cel mai mare lac antropic de pe râurile interioare ale României.

Video: Lacul Izvoru Muntelui – Barajul Bicaz – Valea Bistriței

Continuând drumul, poți vizita Mănăstirea Bistrița, una dintre cele mai vechi așezări monahale din țară, ridicată în anul 1407.

Piatra Neamț oferă nenumărate atracții pentru turiști. De la muzee, case memoriale, locuri istorice care te poartă pe urmele domnitorului Ștefan cel Mare, până la tot felul de activități de agrement, relaxare în Ștrandul Tineretului, călărie și plimbări cu trăsura la Baza hipică „Virgil Bărbuceanu”. Seara, te poți distra în cluburi sau poți alege să vizionezi o piesă de teatru. O privire de ansamblu asupra orașului de la poalele Pietricicăi o poți obține dacă faci o plimbare cu telegondola. Priveliștea minunată îți va rămâne în suflet până la următoarea vizită.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.