Home » Alte evenimente, Evenimente

iHamlet o incursiune multimedia în universul unui Hamlet adolescent

23 May 2018 0 Comentarii

iHamlet, spectacol multimedia

 

      Turneu Piatra Neamt           

 

 

Piatra Neamț, 22 mai

Spectacolul de teatru new media iHamlet al asociației Punctart din București va avea loc pe 27 mai, începând cu ora 20, la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, din Piaţa Ştefan cel Mare nr. 1. Experiența teatrală iHamlet este dedicată în principal adolescenților, iar accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile, în baza tichetelor care se vor ridica de la Agenția de bilete a Teatrului.

Realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior din București, spectacolul iHamlet este bazat pe un text nou, inspirat din personajul Hamlet. H este un adolescent aparent obişnuit, uimit şi dezamăgit de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o reţea fabuloasă de gânduri şi imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi în care tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanşă de întrebări. O avalanșă de emoții, sunete, gânduri sparte la infinit, care îi aduc pe Hamlet, Ofelia, Laertes, Rosencrantz, Gertrude, Claudius, într-un univers multimedia fabulous, un eseu audio vizual cu proiecții holografice care suprind un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generaţii, un Hamlet de azi.

Avându-i în distribuție pe Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vladimir Purdel, Vlad Pavel, textul este scris de Elise Wilk, iar spectacolul este regizat de Catinca Drăgănescu. Coregrafia şi mişcarea scenică sunt gândite de Simona Deaconescu, scenografia şi costumele sunt create de Bogdan Costea, Dan Basu asigură proiecția video și luminile, sunetul este un concept interior8, iar organizarea turneului este realizată de Alina Dumitrache.

Spectacolul iHamlet se află în turneu național, urmând a avea reprezentații și în Iași la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” pe 28 mai și Suceava  la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” pe 8 iunie.

Asociația Punctart este un demers cultural pornit în 2015 de către o echipă multidisciplinară de artiști. Punctart dezvoltă programe culturale și educaționale destinate tinerilor care cercetează relația dintre artă și comunitate, prin utilizarea noilor tehnologii.

Mai multe detalii găsiți și pe www.punctart.ro sau facebook: /punctart

Turneul iHamlet Loading Culture este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.
Teatre partenere: Teatrul Excelsior, Centrul Cultural Reduta, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava. Parteneri: British Council, Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Ajungem Mari. Parteneri media: Kiss FM, Telegrama, Suplimentul de Cultură, Alecart (Revistă de Atitudine Culturală), News Bucovina, Obiectiv Suceava.

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Pentru mai multe detalii – Smaranda Pasnicu, manager proiect, [email protected], telefon 0740043138

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.