Home » .: Promovare Turistică :., Circuite turistice, Mănăstiri, Muzee, Obiective turistice, Promovare Turistică

Circuit cu semnificații istorice și peisaje pitorești la Neamț

22 June 2018 0 Comentarii

 

Circuit cu semnificații istorice și peisaje pitorești la Neamț

De la Tîrgu Neamț spre Poiana Largului până la Borca

 

 

Tîrgu Neamț este unul dintre cele mai vechi orașe locuite din zona Moldovei, situat fiind pe terasa râului Ozana și străjuit de culmi și dealuri ce țin de Subcarpații Moldovei.

Dacă ați ajuns aici, nu aveți cum să plecați mai departe la drum fără să vizitați cel puțin două dintre obiectivele de care își leagă numele acest ținut: Cetatea Neamț sau Cetatea Neamțului, un monument istoric de o valoare excepțională. Prin cele 21 de spații ale sale- dintre care amintim: Sala de Sfat şi Judecată, Camera de taină, Sala armelor sau Neagra temniţă- Cetatea Neamț vă întoarce în timp printre boieri, domnițe și plăieși, într-o istorie plină de gloria și farmecul timpurilor medievale. Un alt obiectiv care nu trebuie ratat dacă sunteți în zonă este CasaIon Creangă” din Humulești, un splendid monument de arhitectură și cu siguranță unul dintre cele mai vizitate muzee din România pentru că, aici, turiștii pătrund în universul copilăriei pline de farmec în care s-a născut și a copilărit cel mai iubit povestitor al românilor, Ion Creangă.

Ieșind din Tîrgu Neamț, vă puteți îndrepta către satul Lunca pentru a vizita muzeul etnografic organizat într-o casă ţărănească, în care este amenajată o expoziţie cu circa 3000 de piese făcute de meșterul cioplitor în lemn, Vasile Găman.

Galerie foto:

În imediata apropiere, Parcul Natural Vânători Neamț adăpostește cel mai mare animal de uscat de pe continent, zimbrul. Aici este singurul loc din Europa în care acest simbol heraldic al Moldovei poate fi vizitat în toate cele trei forme de habitat: în libertate -în pădurile din zona Parcului- unde sunt 36 de zimbri în libertate, în grădina zoologică a Parcului, unde sunt 6 zimbri și în semi-libertate și în țarcul de aclimatizare, unde sunt, în prezent, 14 exemplare de zimbri.

Mănăstirea Neamţ, denumită şi Ierusalimul Ortodoxiei Româneşti, monument istoric, păstrează în cadrul muzeului său o colecţie de mare valoare istorică şi artistică.

În drumul vostru, vă puteți opri și la alte așezări monahale, adevărate vetre de credință unde vin pelerini din toate colțurile țării: Mănăstirile Secu și Sihăstria, Peştera  Sfintei Cuvioase Teodora și Mănăstirea Petru Vodă.

Galerie foto:

Trecând Viaductul Poiana Largului, în dreapta, veţi putea admira stânca Piatra Teiului ieşită din adâncurile pământului, monument al naturii, plină de fosile sarmatice.

Ajunși în comuna Borca, veți fi impresionați de peisaje grandioase, veți descoperi locuri pline de semnificație istorică, tradiții și obiceiuri specifice satelor de munte.

Galerie foto:

Vezi posibilitati de cazare in Judetul Neamt

Scrie raspunsul tau!

Adauga comentariul tau mai jos, sau trackback de pe site-ul propriu. Poti deasemenea sa subscrii la comentarii via RSS.

Va rugam sa pastrati un limbaj civilizat. Fara obscenitati sau spam.

Poti folosi aceste tag-uri:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Acest site suporta Gravatar. Pentru a avea un avatar online inregistreaza-te pe Gravatar.